Recept i kategorin grönt

Couscous med aprikoser och dadlar

Den här couscousen med aprikoser och dadlar är inspirerad av Marockos kök. Jag har här använt gul lök - vilket kan kännas lite ovanlig idag när rödlök oftast används - men för den här…

Gratinerad aubergine

En enkel vegetarisk rätt som även kan vara tillbehör till fisk och kött.

Rastasallad

Vad sägs om en röd-gul-grön sallad med salsa picante och kreolskt stuk?

Seroendeng

Seroendeng är ett självklart tillbehör på ett indonesiskt rijstafel, men kan även användas på vanligt ris som en liten smakförhöjare.

Grönsaker i ånga

Att ångkoka är ett sätt att koka grönsaker på som inte bara är nyttigt, utan också framhäver grönsakernas smaker.

Ratatouille

I augusti - september är grönsakerna som behövs för en riktig ratatouille billiga och som godast. Receptet kommer från den lilla fiskebyn Ramatuelle i södra Frankrike där man också lägger i…

Om Yvonnes recept