Recept i kategorin grönt

Couscous med aprikoser och dadlar

Den här couscousen med aprikoser och dadlar är inspirerad av Marockos kök. Jag har här använt gul lök - vilket kan kännas lite ovanlig idag när rödlök oftast används - men för den här…

Mustig vintersallad

En sallad är knappast vad man tänker på i kylan, men den här är rustik nog att stå sig. Jag använde här Druvans vitvinsvinäger med fikon, men det går naturligtvis bra med vanlig vinäger också.

Gratinerad aubergine

En enkel vegetarisk rätt som även kan vara tillbehör till fisk och kött.

Rastasallad

Vad sägs om en röd-gul-grön sallad med salsa picante och kreolskt stuk?

Seroendeng

Seroendeng är ett självklart tillbehör på ett indonesiskt rijstafel, men kan även användas på vanligt ris som en liten smakförhöjare.

Grönsaker i ånga

Att ångkoka är ett sätt att koka grönsaker på som inte bara är nyttigt, utan också framhäver grönsakernas smaker.

Om interMezzo