Torskfilé med ingefära och citron
Portionsförpackade filéer som ugnsbakats med ingefära, chili, salvia och citron. Gör så många paket som behövs! Och servera med ångkokta grönsaker.
|
Ugnsbakad strömming med palsternacka och savoykål
Rustik strömming med både sting och smak. Den ångkokta palsternackan och savoykålen förhöjer rätten med en både hälsosam och lite exklusiv touch.
|
Svart ris med tonfisk
Tonfisksåsen kan ätas med pasta också, men det mörka svarta riset ger en fyllig bakgrund åt tonfisksåsen.
|
Indisk linssoppa
En mustig linsoppa som gjord för hösten. Kanelen ger en god och något överraskande smakbrytning. Receptet kommer från min vän Lena.
|
Couscous med aprikoser och dadlar
Den här couscousen med aprikoser och dadlar är inspirerad av Marockos kök. Jag har här använt gul lök - vilket kan kännas lite ovanlig idag när rödlök oftast används - men för den här…
|
Grillad sallad
Lite extra jobb med en sallad men med fantastiskt gott resultat.
|
Indofärs
En köttfärssås med indonesiskt stuk! Mustig, smörig och kryddstark.
|
Mustig vintersallad
En sallad är knappast vad man tänker på i kylan, men den här är rustik nog att stå sig. Jag använde här Druvans vitvinsvinäger med fikon, men det går naturligtvis bra med vanlig vinäger också.
|
Paprikakyckling
En snabblagad kycklinggryta där baconet ger sälta och paprikan sötma.
|
Gratinerad aubergine
En enkel vegetarisk rätt som även kan vara tillbehör till fisk och kött.
|
Grillad marlin yemenite
Hittade häromsistens en basilikavariant, basilika yemenite, som är lite mörk, tobaksartad i smaken. Basilikan visade sig vara utmärkt i många rätter som man vill ge en mörk, fyllig smak. Marlin…
|
Salsacocktail
Pröva salsacocktail! en läcker blandning av räkor, mango och avocado som uppstod enligt principen man tager vad man haver…
|
Sallad på brysselkål
Den här salladen uppskattades mycket på julbordet häromåret, men passar när som helst.
|
Rastasallad
Vad sägs om en röd-gul-grön sallad med salsa picante och kreolskt stuk?
|
Marockansk lammgryta
En mustig och god lammgryta med lite ovanliga kombinationer av ingredienseer
|
Lammklubbor
Marinaden jag använt för lammklubborna är den typiska grekiska marinaden som används bl a till souvlaki.
|
Fisk med couscous
Couscous förknippar man mer med Nordafrika och Mellanöstern än Asien, men det här receptet som blandar ett thailändskt stuk med couscous är riktigt smarrigt.
|
Skaldjur med avocado
Avocado och skaldjur är alltid en favorit! Åt det första gången - nån gång för längesen - på en turkisk restaurang! Fast minnet kanske bedrar mig. Det är möjligt att det då var två olika förrätter…
|
Krämig tomatsoppa
En god och mustig tomatsoppa i höstmörkret. Servera med t ex små ostpajer.
|
Karibiska Klubbor
Här ger Tabasco, kokos och ananas en västindisk touch till kycklinggrytan.
|