Torskfilé med ingefära och citron
Portionsförpackade filéer som ugnsbakats med ingefära, chili, salvia och citron. Gör så många paket som behövs! Och servera med ångkokta grönsaker.

Ugnsbakad strömming med palsternacka och savoykål
Rustik strömming med både sting och smak. Den ångkokta palsternackan och savoykålen förhöjer rätten med en både hälsosam och lite exklusiv touch.

Svart ris med tonfisk
​Tonfisksåsen kan ätas med pasta också, men ​det mörka svarta riset ger en fyllig bakgrund åt tonfisksåsen.

Indisk linssoppa
​En mustig linsoppa som gjord för hösten. Kanelen ger en god och något överraskande smakbrytning. Receptet kommer från min vän Lena.

Couscous med aprikoser och dadlar
Den här couscousen med aprikoser och dadlar är inspirerad av Marockos kök. Jag har här använt gul lök - vilket kan kännas lite ovanlig idag när rödlök oftast används - men för den här…

Grillad sallad
Lite extra jobb med en sallad men med fantastiskt gott resultat.

Indofärs
En köttfärssås med indonesiskt stuk! Mustig, smörig och kryddstark.

Mustig vintersallad
En sallad är knappast vad man tänker på i kylan, men den här är rustik nog att stå sig. Jag använde här Druvans vitvinsvinäger med fikon, men det går naturligtvis bra med vanlig vinäger också.

Paprikakyckling
En snabblagad kycklinggryta där baconet ger sälta och paprikan sötma.

Gratinerad aubergine
En enkel vegetarisk rätt som även kan vara tillbehör till fisk och kött.

Grillad marlin yemenite
Hittade häromsistens en basilikavariant, basilika yemenite, som är lite mörk, tobaksartad i smaken. Basilikan visade sig vara utmärkt i många rätter som man vill ge en mörk, fyllig smak. Marlin…

Salsacocktail
Pröva salsacocktail! en läcker blandning av räkor, mango och avocado som uppstod enligt principen man tager vad man haver…

Sallad på brysselkål
Den här salladen uppskattades mycket på julbordet häromåret, men passar när som helst.

Rastasallad
Vad sägs om en röd-gul-grön sallad med salsa picante och kreolskt stuk?

Marockansk lammgryta
En mustig och god lammgryta med lite ovanliga kombinationer av ingredienseer

Lammklubbor
Marinaden jag använt för lammklubborna är den typiska grekiska marinaden som används bl a till souvlaki.

Fisk med couscous
Couscous förknippar man mer med Nordafrika och Mellanöstern än Asien, men det här receptet som blandar ett thailändskt stuk med couscous är riktigt smarrigt.

Skaldjur med avocado
Avocado och skaldjur är alltid en favorit! Åt det första gången - nån gång för längesen - på en turkisk restaurang! Fast minnet kanske bedrar mig. Det är möjligt att det då var två olika förrätter…

Krämig tomatsoppa
En god och mustig tomatsoppa i höstmörkret. Servera med t ex små ostpajer.

Karibiska Klubbor
Här ger Tabasco, kokos och ananas en västindisk touch till kycklinggrytan.