Skinkpaj med squash
​Våren närmar sig och därmed pajernas tid. Den här skinkpajen lyfts av rikligt med cocktailtomater och oliver. Äggstanningen är gjord med riven ost, men varför inte testa t ex med en god,…

Kyckling med svart vitlök, anchochili och soltorkade tomater
Kycklinggrytor kan varieras i det oändliga. Här är en där svart vitlök, anchochili och soltorkade tomater ger den en rund och mörkare smak som för tankarna åt balsamvinägerhållet.

Squash- och äpplechutney
Här är en chutney på squash och äpplen som smakar gott till både fläsk och kyckling. Den är även god till curryrätter av olika slag. Nigellafröna är det som lyfter chutneyn. Fröna finns i…

Picklade rödbetor, gulbetor och polkabetor
Picklade betor av olika slag är gott som förrätt eller som tillbehör till en köttbit. Här har jag blandat rödbetor, gulbetor och polkabetor vilket ger en fin färg på matbordet, men det går…

Fiskgryta på torsk
​Dags att ta vara på sommarens alla örter! Och varför inte göra en smak- och näringsrik fiskgryta?

Högrev med butternut
Butternut är en ny pumpa i grönsaksdisken som lämpar sig till mycket, bl a att som här låta den koka med i en mustig gryta.

Torskfilé med ingefära och citron
Portionsförpackade filéer som ugnsbakats med ingefära, chili, salvia och citron. Gör så många paket som behövs! Och servera med ångkokta grönsaker.

Ugnsbakad strömming med palsternacka och savoykål
Rustik strömming med både sting och smak. Den ångkokta palsternackan och savoykålen förhöjer rätten med en både hälsosam och lite exklusiv touch.

Svart ris med tonfisk
​Tonfisksåsen kan ätas med pasta också, men ​det mörka svarta riset ger en fyllig bakgrund åt tonfisksåsen.

Indisk linssoppa
​En mustig linsoppa som gjord för hösten. Kanelen ger en god och något överraskande smakbrytning. Receptet kommer från min vän Lena.

Couscous med aprikoser och dadlar
Den här couscousen med aprikoser och dadlar är inspirerad av Marockos kök. Jag har här använt gul lök - vilket kan kännas lite ovanlig idag när rödlök oftast används - men för den här…

Grillad sallad
Lite extra jobb med en sallad men med fantastiskt gott resultat.

Indofärs
En köttfärssås med indonesiskt stuk! Mustig, smörig och kryddstark.

Mustig vintersallad
En sallad är knappast vad man tänker på i kylan, men den här är rustik nog att stå sig. Jag använde här Druvans vitvinsvinäger med fikon, men det går naturligtvis bra med vanlig vinäger också.

Paprikakyckling
En snabblagad kycklinggryta där baconet ger sälta och paprikan sötma.

Gratinerad aubergine
En enkel vegetarisk rätt som även kan vara tillbehör till fisk och kött.

Grillad marlin yemenite
Hittade häromsistens en basilikavariant, basilika yemenite, som är lite mörk, tobaksartad i smaken. Basilikan visade sig vara utmärkt i många rätter som man vill ge en mörk, fyllig smak. Marlin…

Salsacocktail
Pröva salsacocktail! en läcker blandning av räkor, mango och avocado som uppstod enligt principen man tager vad man haver…

Sallad på brysselkål
Den här salladen uppskattades mycket på julbordet häromåret, men passar när som helst.

Rastasallad
Vad sägs om en röd-gul-grön sallad med salsa picante och kreolskt stuk?