Biografi

Yvonne Martinsson är författare / konstnär och webbutvecklare.

Hon har en bred och mångsidig bakgrund inom förlagsbranschen, forskning, undervisning, museer, filmbranschen och webben. För publikationer, utställningar mm, se nedan.

Yvonne är fil dr i engelskspråkig litteratur från Stockholms universitet och har dessutom en fil kand i språk, också från Stockholms universitet.

Kontakt

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Vision

Visionen som guidar mig är visionen om ett kunskapssamhälle baserat på kulturell mångfald, interkulturell dialog och en ny subjektivitet född ur delad kunskap och interaktion mellan människor.

Språket är en behållare för vårt kulturella arv, delad kunskap och interaktion mellan människor. Webben en annan. De är två olika sätt att kommunicera, att dela kulturarv och kunskap och att befrämja människans utveckling.

Eftersom vi konstruerar vår världsbild genom språk och andra kommunikationsmedel bygger vi framtiden nu. I min vision, inkluderar framtiden alla och är också tillgänglig för alla.

Statement

Texten är mitt territorium, men inte bara ord, bokstäver, stavelser skrivna eller talade, utan texten i dess vida bemärkelse: den kulturella texten vi består av, och således de myter vi lever; det cirkulära minnets text, den oändliga intertexten som utgör vårt vara i världen; universums text, det alltid redan, varats text(ur), rytmen som är väsentlig för en texts komposition; och - vi har hört det förut, men det behövs sägas igen - i en digital värld är allt från design till programmering till media och nedladdning bokstavligen text.

Det finns en logik här vars komplexitet går bortom min kontroll. Det finns mer. Bild musik text teknologi.