Rödvinssås

Rödvinssås

Fyllig och fin rödvinssås. Tänk på att använda ett gott men inte ​alltför dyrt vin! Här serveras den till helstekt entrecote. Så gott!

Ingredienser
  • 1 hackad schalottenlök
  • 5 dl oxfond
  • 3-4 dl rött vin
  • 1 lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • Ett par kvistar färsk timjan
  • Maizena redning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 klick smör
  • Ev. steksky
     
Tillagning

Stek löken på svar värme så den bli glansig och genomskinlig. Tillsätt fond, ca 3/4 av rödvinet, lagerblad, tomatpuré, timjan, salt och peppar. Låt såsen koka ca 15 min så den reduceras. 

Sila såsen. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt resten av vinet och red av. Om du har lite steksky över från köttet den serveras till, tillsätt den. Låt det småkoka 5-10 till. Blanka såsen med en klick smör.

Kategorier: Såser