Rödvinssås
Fyllig och fin rödvinssås. Tänk på att använda ett gott men inte alltför dyrt vin! Här serveras den till helstekt entrecote. Så gott!
- 1 hackad schalottenlök
- 5 dl oxfond
- 3-4 dl rött vin
- 1 lagerblad
- 1 msk tomatpuré
- Ett par kvistar färsk timjan
- Maizena redning
- Salt
- Svartpeppar
- 1 klick smör
- Ev. steksky
Stek löken på svar värme så den bli glansig och genomskinlig. Tillsätt fond, ca 3/4 av rödvinet, lagerblad, tomatpuré, timjan, salt och peppar. Låt såsen koka ca 15 min så den reduceras.
Sila såsen. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt resten av vinet och red av. Om du har lite steksky över från köttet den serveras till, tillsätt den. Låt det småkoka 5-10 till. Blanka såsen med en klick smör.