Recept i kategorin Kreolskt / Mexikanskt

Salsacocktail
Pröva salsacocktail! en läcker blandning av räkor, mango och avocado som uppstod enligt principen man tager vad man haver…

Rastasallad
Vad sägs om en röd-gul-grön sallad med salsa picante och kreolskt stuk?

Skaldjur med avocado
Avocado och skaldjur är alltid en favorit! Åt det första gången - nån gång för längesen - på en turkisk restaurang! Fast minnet kanske bedrar mig. Det är möjligt att det då var två olika förrätter…

Karibiska Klubbor
Här ger Tabasco, kokos och ananas en västindisk touch till kycklinggrytan.

Piccadillo
Piccadillo påminner om fyllningen till chilenska empanadas och kan med fördel användas i piroger. Eller som här, med en sallad.

Salsa
Det är enkelt att göra en egen salsa. Citronsaften är det som gör det.

Kreolsk Fisk
Det kreolska köket är vidlyftigt och lite barockt. Kryddstarkt, mustigt och ofta väldigt fett. Men fettet går att reducera och kvar finns ... smakerna.

Högrev Gumbo
Högrev är utmärkt för grytor. Den här grytan är afrikansk - cajunsk. Okra utgör basen i gumbo, så här är högrev gumbo.

Fried Chicken
Friterat och inte smalmat precis, men någon gång då och då kan man unna sig dessa…

Chili con carne
En chili där bacon ger en extra fyllig smak.

Chili Chicken
En mustig chili på kyckling som gjorts med inspiration från cajun-köket.

Chilifärs
En lite annorlunda och mustig köttfärslimpa.

Chiligryta
Det här är en mexikansk variant på gryta med högrev. Gott, varmt och hett om hösten.

Guacamole
Gucamole är gott till nästan allt! Pröva en klick på entrecoten eller använd den på rostat bröd eller varför inte till fisken?