Shiitakesås

En ganska mörk, fyllig sås som passar till t ex till en entrecote eller annat nötkött.

Ingredienser
  • 1 msk hackad lök 
  • 1 hackad vitlöksklyfta 
  • 1 msk hackad röd paprika 
  • 1/2 hackad tomat 
  • 2 tsk tomatpuré 
  • lite Tabasco 
  • lite Worchestersås 
  • 1/2 tsk timjan 
  • salt 
  • svartpeppar 
  • 1/4 tsk cayennepeppar 
  • Maizena mörk redning 
  • 2 msk grädde 
  • 2,5 dl oxbuljong 
  • 1/2 burk shiitakesvamp
Tillagning

Fräs lök och vitlök. Tillsätt buljong, grönsaker och kryddor. Koka ihop i 20-25 minuter. Kör såsen i mixer. Rör ned redningen och ge såsen ett uppkok. Tillsätt grädde och svamp.

Kategorier: Såser