Recept i kategorin Asiatiskt / Arabiskt

Torsk, curry och aubergine
Aubergine och curry är en härlig kombination. Här förstärks den med torskfilé. Receptet kan lätt utvidgas till flera personer genom att öka antalet filéer och övriga ingredienser.

Indisk linssoppa
​En mustig linsoppa som gjord för hösten. Kanelen ger en god och något överraskande smakbrytning. Receptet kommer från min vän Lena.

Couscous med aprikoser och dadlar
Den här couscousen med aprikoser och dadlar är inspirerad av Marockos kök. Jag har här använt gul lök - vilket kan kännas lite ovanlig idag när rödlök oftast används - men för den här…

Indofärs
En köttfärssås med indonesiskt stuk! Mustig, smörig och kryddstark.

Marockansk lammgryta
En mustig och god lammgryta med lite ovanliga kombinationer av ingredienseer

Seroendeng
Seroendeng är ett självklart tillbehör på ett indonesiskt rijstafel, men kan även användas på vanligt ris som en liten smakförhöjare.

Thai Fisk
Välj fisk efter vad du tycker är gott. Själv föredrar jag en fast fisk som tilapia eller dylikt. Lax går också bra.

Thai Revben
Kryddstarka revben för mustiga dagar.

Aprikosskinka
Aprikoser och rotselleri ger den här grytan med asiatiskt stuk en oväntad smakupplevelse.

Saté
En riktig saté gjord på ett indonesiskt recept.

Thai Kyckling
Utmärkt på grillen!

Scampi Indienne
En favorit hos många! Det går också bra att blanda creme fraiche och kokosmjölk, eller bara använda kokosmjölk om man vill ha en tunnare - och smalare! - variant.

Mango Chicken med mynta
Kombinationen kyckling och mango är utsökt. Curryn är sval och uppfriskad av myntan.

Indisk Kyckling
En god kycklinggryta med en touch av Indien.

Filé Bali
Den här rätten ska vara kryddstark! Sambalen ska kännas, medan crème fraiche / kokosmjölk och bananer svalkar.

Friterade bananer
Friterade bananer är kanske något vi främst förknippar med billiga kinaresturanger, men de är utmärkta på det indonesiska bordet.

Gul Curry
Kryddblandning.

Bami Goreng
Bami är en av mina verkliga favoriter från tiden då jag bodde i Holland. Den mår bäst av göras i god tid, gärna en dag före.

Satésås
Bästa receptet på satésås! Från den tid jag bodde i Holland där det indonesiska köket är en del av matkulturen.