Recept i kategorin Kött

Högrev med butternut
Butternut är en ny pumpa i grönsaksdisken som lämpar sig till mycket, bl a att som här låta den koka med i en mustig gryta.

Thaifärs
En köttfärssås med thaistuk! Mustig, smörig och kryddstark.

Lammklubbor
Marinaden jag använt för lammklubborna är den typiska grekiska marinaden som används bl a till souvlaki.

Vardagsgryta
Högrev passar bra till grytor, men det bör koka väldigt långsamt och helst ett par tre timmar. Inte alltid man har tid, men man kan ju göra något annat medan det står och puttrar.

Thai Revben

Aprikosskinka
Aprikoser och rotselleri ger den här grytan med asiatiskt stuk en oväntad smakupplevelse.

Saté
En riktig saté gjord på ett indonesiskt recept.

Söndagsstek

Piccadillo
Piccadillo påminner om fyllningen till chilenska empanadas och kan med fördel användas i piroger.

Lasagne
En alldeles egenhändigt gjord lasagne!

Korvgryta
Inte lätt att äta falukorv! Men den här grytan är faktiskt god mot hösten till.

Goda Köttbullar
När man gör köttbullar på det här turkinspirerade sättet, förstår man att kåldolmar faktiskt har sitt ursprung i Turkiet! Smaken på köttbullar i den här tomatsåsen med mangold påminner…

Inbakad Fläskfilé
Ibland vill man festa till det lite med inbakad fläskfilé och kanske en god rödvinssås till.

Högrev med spenat
Den här grytan inspirerades jag till efter en middag hos vänner från Sierra Leone.

Högrev Gumbo
Högrev är utmärkt för grytor. Den här grytan är afrikansk - cajunsk. Okra utgör basen i gumbo, så här är högrev gumbo.

Köttfärssås
Barnens favorit! Sägs det, men en riktig köttfärssås lagad med omsorg överträffar det mesta.

Köttfärsrulle
En köttfärslimpa utöver det vanliga! Lite jazzig med proscuitto, mozzarella och rödvinssås. Såg ett liknande italienskt recept en gång med tunna skivor av fransyska i stället för köttfärs.…

Chili con carne
En chili där bacon ger en extra fyllig smak.

Chilifärs
En lite annorlunda och mustig köttfärslimpa.

Bami Goreng
Bami är en av mina verkliga favoriter från tiden då jag bodde i Holland. Den mår bäst av göras i god tid, gärna en dag före.