Rödkål med sambal oelek

Rödkål med sambal oelek

Den här rödkålen är inte bara ett måste till julskinkan utan kan naturligvis ätas året runt även om den har en distinkt julsmak.

Ingredienser
  • 500 g rödkål
  • 1 hackat äpple
  • 1 liten hackad gul lök
  • 2 msk rödvinbärsgelé
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk honung
  • 4-5 mortlade kryddnejlikor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl rödvin
  • salt
  • svartpeppar
Tillagning

Strimla rödkålen och stek den lätt med hackat äpple och hackad lök tills det hela mjuknar. Tillsätt övriga ingredienser och låt det småkoka på svag värme i ca 20 minuter. Häll upp rödkålen på en väl rengjord burk.

Kategorier: Grönt på bordet, Julbord