Recept i kategorin Fisk- och Skaldjur

Tonfiskpasta med gul zucchini
En lätt och enkel pastarätt för sköna sommardagar. Får du inte tag på gul zucchini/squash går det naturligtvis lika bra med grön.

Torsk, curry och aubergine
Aubergine och curry är en härlig kombination. Här förstärks den med torskfilé. Receptet kan lätt utvidgas till flera personer genom att öka antalet filéer och övriga ingredienser.

Fiskgryta på torsk
​Dags att ta vara på sommarens alla örter! Och varför inte göra en smak- och näringsrik fiskgryta?

Torskfilé med ingefära och citron
Portionsförpackade filéer som ugnsbakats med ingefära, chili, salvia och citron. Gör så många paket som behövs! Och servera med ångkokta grönsaker.

Ugnsbakad strömming med palsternacka och savoykål
Rustik strömming med både sting och smak. Den ångkokta palsternackan och savoykålen förhöjer rätten med en både hälsosam och lite exklusiv touch.

Svart ris med tonfisk
​Tonfisksåsen kan ätas med pasta också, men ​det mörka svarta riset ger en fyllig bakgrund åt tonfisksåsen.

Grillad marlin yemenite
Hittade häromsistens en basilikavariant, basilika yemenite, som är lite mörk, tobaksartad i smaken. Basilikan visade sig vara utmärkt i många rätter som man vill ge en mörk, fyllig smak. Marlin…

Salsacocktail
Pröva salsacocktail! en läcker blandning av räkor, mango och avocado som uppstod enligt principen man tager vad man haver…

Fisk med couscous
Couscous förknippar man mer med Nordafrika och Mellanöstern än Asien, men det här receptet som blandar ett thailändskt stuk med couscous är riktigt smarrigt.

Skaldjur med avocado
Avocado och skaldjur är alltid en favorit! Åt det första gången - nån gång för längesen - på en turkisk restaurang! Fast minnet kanske bedrar mig. Det är möjligt att det då var två olika förrätter…

Thai Fisk
Välj fisk efter vad du tycker är gott. Själv föredrar jag en fast fisk som tilapia eller dylikt. Lax går också bra.

Rödspätta
Krydda vardagen med cajun-hetta och svalkande guacamole!

Scampi Indienne
En favorit hos många! Det går också bra att blanda creme fraiche och kokosmjölk, eller bara använda kokosmjölk om man vill ha en tunnare - och smalare! - variant.

Räkor med vitlök
Vill man så kan man äta de marinerade räkorna som förrätt och skippa resten. Piripirin i marinaden för mig till Portugal.

Kreolsk Fisk
Det kreolska köket är vidlyftigt och lite barockt. Kryddstarkt, mustigt och ofta väldigt fett. Men fettet går att reducera och kvar finns ... smakerna.