Citronkyckling

Citronkyckling

Vill man steka eller grilla kyckling och få mört kött, ja då är det citron och citronsaft som gäller. 

Ingredienser

1 kyckling

Till pensling:

  • 0,5 dl olja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk chilisås
  • 1-2 msk baskrydda
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk salvia

    Fyllning:
     
  • 1 citron, perforerad med en gaffel
  • 1 msk baskrydda
  • 0,5 msk salvia
  • salt
  • svartpeppar
Tillagning

Fyll och pensla kycklingen. Stek i 175° ugn ca 75 minuter.

Gott till ratatouille eller, som här, med ugnsbakad butternut, squash och timjankvistar.

Relaterade recept: Ratatouille, Baskrydda

Kategorier: Medelhavsinspirerat, Kyckling