Köttfärssås

Köttfärssås

Barnens favorit! Sägs det, men en riktig köttfärssås lagad med omsorg överträffar det mesta.

Ingredienser
  • 3 - 4 hg nötfärs
  • 1 liten hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 riven morot
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl bladpersilja
  • 1 msk färsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 1 lagerbärsblad
  • 1 hg färska champinjoner
  • 0,5 dl vitt vin
  • lite hönsbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Tillagning

Bryn köttfärsen i olivolja samtidigt som du mosar den med en gaffel. Tillsätt vitlök, champinjoner och lök och låt löken bli glansig. Tillsätt övriga ingredienser. Låt det puttra 20-30 minuter.

Kategorier: Medelhavsinspirerat, Kött