Svart ris med tonfisk
Tonfisksåsen kan ätas med pasta också, men det mörka svarta riset ger en fyllig bakgrund åt tonfisksåsen.
- 1 dl svart ris
- 1 burk tonfisk i olja
- en halv stjälk hackad blekselleri
- 1 - 2 msk hackad röd paprika
- 1 -2 hackade vitlöksklyftor
- 1 hackad chili
- 1 - 2 msk hackad bladpersilja
- lite kapris
- ett tiotal gröna oliver, gärna med chili
- ca 2 dl matlagningsgrädde
- Maizena redning
- salt, svartpeppar
- olivolja
- en blandning av ruccola, röd mangold, babyspenat eller liknande
Förbered och koka riset enligt anvisningarna. Svart ris behöver både blötläggas och har lite längre koktid. Det kan gärna göras i ordning tidigare. Det står sig bra.
Fräs selleri, paprika, vitlök och chili i en tjockbottnad gryta. Tillsätt matlagningsgrädde och red av såsen så den blir lagom tjock. Ge den ett uppkok. Den ska vara mer som en stuvning än en tunn sås för bästa resultat.
Lägg i tonfisk, persilja och låt det hela puttra ihop. Tillsätt kapris och oliver, salta och peppra. Strö över lite salladsblad vid servering.