Kycklingpaj

En god kombination av kyckling, bacon och palsternacka för en matig paj.

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl special
  • 125 gr margarin
  • 1 msk vatten
  • Salt

Fyllning

  • 2-3 kokta skivade palsternackor
  • rester av grillad kyckling
  • 50 gr stekta bacontärningar
  • 1/2 skivad purjolök

Äggstanning

  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 100 gr riven ost
  • salt
  • svartpeppar
  • lite muskotnöt
     
Tillagning

Kör mjöl, margarin, vatten och salt i en matberedare till det blir en rund boll. Låt degen vila minst en halvtimma i kylskåp.

Gör i ordning fyllningen och vispa ihop äggstanningen. Klä en pajform med degen. Nagga den på ett par ställen och förgrädda den på 225° i ugnen.

Ta ut pajen, lägg i fyllningen och häll över äggstanningen. Grädda i 225° ugn ca 25 minuter.