Kycklingpaj
En god kombination av kyckling, bacon och palsternacka för en matig paj.
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl special
- 125 gr margarin
- 1 msk vatten
- Salt
Fyllning
- 2-3 kokta skivade palsternackor
- rester av grillad kyckling
- 50 gr stekta bacontärningar
- 1/2 skivad purjolök
Äggstanning
- 2 ägg
- 1/2 dl mjölk
- 100 gr riven ost
- salt
- svartpeppar
- lite muskotnöt
Kör mjöl, margarin, vatten och salt i en matberedare till det blir en rund boll. Låt degen vila minst en halvtimma i kylskåp.
Gör i ordning fyllningen och vispa ihop äggstanningen. Klä en pajform med degen. Nagga den på ett par ställen och förgrädda den på 225° i ugnen.
Ta ut pajen, lägg i fyllningen och häll över äggstanningen. Grädda i 225° ugn ca 25 minuter.