Ratatouille
I augusti - september är grönsakerna som behövs för en riktig ratatouille billiga och som godast. Receptet kommer från den lilla fiskebyn Ramatuelle i södra Frankrike där man också lägger i färska musslor mot slutet och låter dom sjuda med.
- 2 skivade auberginer
- 2 skivade squash
- 1 hackad röd paprika
- 1 hackad grön paprika
- 1 hackad gul paprika
- 10 hackade tomater
- 1 hackad stor lök
- 3-5 hackade vitlöksklyftor
- 1 tsk cayennepeppar
- 0,5 msk oregano
- olivolja
- 2,5 - 5 dl hönsbuljong
Fräs lök, vitlök och kryddor. Tillsätt hackade/skivade grönsaker. Späd med hönsbuljong.
Koka på svag värme, gärna 1 timme eller 2. Eller, om du har bråttom, ca 30 minuter på lite högre värme.