Ratatouille

Ratatouille

I augusti - september är grönsakerna som behövs för en riktig ratatouille billiga och som godast. Receptet kommer från den lilla fiskebyn Ramatuelle i södra Frankrike där man också lägger i färska musslor mot slutet och låter dom sjuda med.

Ingredienser

2 skivade auberginer
2 skivade squash
1 hackad röd paprika
1 hackad grön paprika
1 hackad gul paprika
10 hackade tomater
1 hackad stor lök
3-5 hackade vitlöksklyftor
1 tsk cayennepeppar
0,5 msk oregano
olivolja
2,5 - 5 dl hönsbuljong

Tillagning

Fräs lök, vitlök och kryddor. Tillsätt hackade/skivade grönsaker. Späd med hönsbuljong. Koka på svag värme, gärna 1 timme eller 2. Eller, om du har bråttom, ca 30 minuter på lite högre värme.

Kategorier: grönt



Diskutera Ratatouille

Om Yvonnes recept