Ratatouille

Ratatouille

I augusti - september är grönsakerna som behövs för en riktig ratatouille billiga och som godast. Receptet kommer från den lilla fiskebyn Ramatuelle i södra Frankrike där man också lägger i färska musslor mot slutet och låter dom sjuda med.

Ingredienser
  • 2 skivade auberginer
  • 2 skivade squash
  • 1 hackad röd paprika
  • 1 hackad grön paprika
  • 1 hackad gul paprika
  • 10 hackade tomater
  • 1 hackad stor lök
  • 3-5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0,5 msk oregano
  • olivolja
  • 2,5 - 5 dl hönsbuljong
Tillagning

Fräs lök, vitlök och kryddor. Tillsätt hackade/skivade grönsaker. Späd med hönsbuljong. Koka på svag värme, gärna 1 timme eller 2. Eller, om du har bråttom, ca 30 minuter på lite högre värme.