Fisk med couscous
Couscous förknippar man mer med Nordafrika och Mellanöstern än Asien, men det här receptet som blandar ett thailändskt stuk med couscous är riktigt smarrigt.
- 2 kummelfiléer eller annan fast fisk
- 12 - 15 skalade räkor
- 1 näve gröna bönor
- 1/2 näve skivad squash
- 1/4 näve böngroddar
- 3 dl couscous
- 2-3 msk olivolja
- 2,5 hönsbuljong
- citronpeppar, kryddpeppar, cayennepeppar, mald koriander efter smak
- örtsalt
- 2 msk finhachad bladpersilja
Koka couscousen enligt anvisningarna men med buljong och olivolja. Förväll bönorna och squashen.
Koka upp lite vatten med citronpeppar, kryddpeppar, cayennepeppar och mald koriander. Lägg i fisken. Dra undan kastrullen och låt fisken ligga i 1-2 minuter tills den blir genomskinlig.
Häll över couscousen i en skål. Krydda med citronpeppar, kryddpeppar, cayennepeppar och mald koriander. Vänd ner de kokta grönsakerna, böngroddarna, räkorna, persiljan. Lägg fisken i bitar ovanpå.