Fisk med couscous

Couscous förknippar man mer med Nordafrika och Mellanöstern än Asien, men det här receptet som blandar ett thailändskt stuk med couscous är riktigt smarrigt.

Ingredienser
  • 2 kummelfiléer eller annan fast fisk 
  • 12 - 15 skalade räkor 
  • 1 näve gröna bönor 
  • 1/2 näve skivad squash 
  • 1/4 näve böngroddar 
  • 3 dl couscous 
  • 2-3 msk olivolja 
  • 2,5 hönsbuljong 
  • citronpeppar, kryddpeppar, cayennepeppar, mald koriander efter smak 
  • örtsalt 
  • 2 msk finhachad bladpersilja
Tillagning

Koka couscousen enligt anvisningarna men med buljong och olivolja. Förväll bönorna och squashen. 

Koka upp lite vatten med citronpeppar, kryddpeppar, cayennepeppar och mald koriander. Lägg i fisken. Dra undan kastrullen och låt fisken ligga i 1-2 minuter tills den blir genomskinlig. 

Häll över couscousen i en skål. Krydda med citronpeppar, kryddpeppar, cayennepeppar och mald koriander. Vänd ner de kokta grönsakerna, böngroddarna, räkorna, persiljan. Lägg fisken i bitar ovanpå.