Fisk med couscous

Couscous förknippar man mer med Nordafrika och Mellanöstern än Asien, men det här receptet som blandar ett thailändskt stuk med couscous är riktigt smarrigt.

Ingredienser

2 kummelfiléer eller annan fast fisk
12 - 15 skalade räkor
1 näve gröna bönor
1/2 näve skivad squash
1/4 näve böngroddar

3 dl couscous
2-3 msk olivolja
2,5 hönsbuljong

citronpeppar, kryddpeppar, cayennepeppar, mald koriander efter smak
örtsalt
2 msk finhachad bladpersilja

Tillagning

Koka couscousen enligt anvisningarna men med buljong och olivolja. Förväll bönorna och squashen.

Koka upp lite vatten med citronpeppar, kryddpeppar, cayennepeppar och mald koriander. Lägg i fisken. Dra undan kastrullen och låt fisken ligga i 1-2 minuter tills den blir genomskinlig.

Häll över couscousen i en skål. Krydda med citronpeppar, kryddpeppar, cayennepeppar och mald koriander. Vänd ner de kokta grönsakerna, böngroddarna, räkorna, persiljan. Lägg fisken i bitar ovanpå.



Diskutera Fisk med couscous

Om interMezzo