Boeuf Bourgignon

En klassiker. En värmande gryta att samlas runt om hösten.

Ingredienser

150 gr tärnat bacon
1,5 kg högrev i kuber
1 skivad morot
1 skivad lök
salt, peppar
1 msk tomatpuré
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 lagerblad
5 dl rödvin
2 dl oxbuljong
18 smålökar
200 g champinjoner

Tillagning

Bryn bacon och lägg över i en gryta. Bryn sedan kött, och därefter lök och morot. Lägg allt i grytan. Tillsätt överiga ingredienser förutom smålökar och svamp. Koka på svag värme i 2-3 timmar.

Skala och koka löken 20 minuter i saltat vatten. Bryn svampen hel.

Red av grytan, och blanda ner lök och svamp. Låt koka några minuter. Servera med kokt potatis och en sallad.

Kategorier: kötträtter



Diskutera Boeuf Bourgignon

Om Yvonnes recept