Boeuf Bourgignon
En klassiker. En värmande gryta att samlas runt om hösten.
- 150 gr tärnat bacon
- 1,5 kg högrev i kuber
- 1 skivad morot
- 1 skivad lök s
- alt, peppar
- 1 msk tomatpuré
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 tsk timjan
- 1 lagerblad
- 5 dl rödvin
- 2 dl oxbuljong
- 18 smålökar
- 200 g champinjoner
Bryn bacon och lägg över i en gryta. Bryn sedan kött, och därefter lök och morot. Lägg allt i grytan. Tillsätt överiga ingredienser förutom smålökar och svamp. Koka på svag värme i 2-3 timmar.
Skala och koka smålökarna 20 minuter i saltat vatten. Bryn svampen hel. Red av grytan, och blanda ner lök och svamp. Låt koka några minuter. Servera med kokt potatis och en sallad.