Boeuf Bourgignon

En klassiker. En värmande gryta att samlas runt om hösten.

Ingredienser
  • 150 gr tärnat bacon 
  • 1,5 kg högrev i kuber 
  • 1 skivad morot 
  • 1 skivad lök s
  • alt, peppar 
  • 1 msk tomatpuré 
  • 2 hackade vitlöksklyftor 
  • 1 tsk timjan 
  • 1 lagerblad 
  • 5 dl rödvin 
  • 2 dl oxbuljong 
  • 18 smålökar 
  • 200 g champinjoner
Tillagning

Bryn bacon och lägg över i en gryta. Bryn sedan kött, och därefter lök och morot. Lägg allt i grytan. Tillsätt överiga ingredienser förutom smålökar och svamp. Koka på svag värme i 2-3 timmar. 

Skala och koka smålökarna 20 minuter i saltat vatten. Bryn svampen hel. Red av grytan, och blanda ner lök och svamp. Låt koka några minuter. Servera med kokt potatis och en sallad.

Kategorier: Medelhavsinspirerat, Kött