Högrev med champinjoner

Högrev med champinjoner

Den här grytan inspirerades jag till efter en middag hos vänner från Sierra Leone.

Ingredienser
  • 6-7 hg högrev i kuber
  • 1 hackad lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 hackade stjälkar selleri
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk koriander
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl bladpersilja
  • 1 burk krossade tomater
  • olja
  • salt, peppar
  • 1 - 2 hg champinjoner
Tillagning

Fräs köttet i olja. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök. Tillsätt allt utom champinjonerna. Låt koka i ca 2 timmar på låg värme. 

Rensa svampen och stek den i lite olja. Lägg i champinjonerna i grytan mot slutet. Servera med ris eller kokt potatis.

Kategorier: Kött