Paprikakyckling

Paprikakyckling

En snabblagad kycklinggryta där baconet ger sälta och paprikan sötma.

Ingredienser
  • 4-5 hg kycklingfilé
  • 2-3 dl strimlad röd,gul och grön paparika
  • 50 gr bacontärningar
  • 1/2 hackad rödlök
  • salt, svartpeppar
  • lite Tabasco om så önskas
  • olivolja
     
Tillagning

Stek paprika och lök på svag värme ca 10 minuter, så att grönsakerna mjuknar utan att ta färg.

Knaperstek baconet. Skär kycklingen i munsbitar. Ta ur baconet ur pannan och bryn filéerna snabbt. Salta och peppra.

Smörj en form med olja. Lägg i kycklingen, baconet och grönsaksblandingen. Vispa ur stekpannan med lite vatten. Häll skyn över blandningen och låt det eftersteka ca 10 minuter i 225° ugn. Servera med ris.