Köttfärsrulle

Köttfärsrulle

En köttfärslimpa utöver det vanliga! Lite jazzig med proscuitto, mozzarella och rödvinssås. Såg ett liknande italienskt recept en gång med tunna skivor av fransyska i stället för köttfärs. Lövbiff är kanske ett bra svenskt alternativ.

Ingredienser
  • 5 hg nötfärs
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • 6-8 skivor rökt skinka/proscuitto
  • 6-8 skivor lagrad ost/mozarella
Tillagning

Låt ströbrödet svälla i vattnet. Blanda i resten och gör en smet. Lägg smeten på ett foliepapper ca 20x30 cm. Platta ut smeten till en kaka cirka 1 cm tjock. Lägg på skinkan och osten, och rulla ihop det hela som en rulltårta. Grädda i 225° ugn ca 40 minuter.

Servera med rödvinssås, klyftpotatis och sallad.

Relaterade recept: Rödvinssås

Kategorier: Medelhavsinspirerat, Kött