Köttfärsrulle

En köttfärslimpa utöver det vanliga! Lite jazzig med proscuitto, mozzarella och rödvinssås. Såg ett liknande italienskt recept en gång med tunna skivor av fransyska i stället för köttfärs. Lövbiff är kanske ett bra svenskt alternativ.

Ingredienser

5 hg nötfärs
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 dl hackad bladpersilja
1 dl vatten
1 dl ströbröd
1 msk tomatpuré
1 msk oregano
salt
svartpeppar

6-8 skivor rökt skinka/proscuitto
6-8 skivor lagrad ost/mozarella

Tillagning

Låt ströbrödet svälla i vattnet. Blanda i resten och gör en smet. Lägg smeten på ett foliepapper ca 20x30 cm. Platta ut smeten till en kaka cirka 1 cm tjock. Lägg på skinkan och osten, och rulla ihop det hela som en rulltårta. Grädda i 225° ugn ca 40 minuter.

Servera med rödvinssås, klyftpotatis och sallad.

Kategorier: kötträtter



Diskutera Köttfärsrulle

Om Yvonnes recept