Köttfärsrulle
En köttfärslimpa utöver det vanliga! Lite jazzig med proscuitto, mozzarella och rödvinssås. Såg ett liknande italienskt recept en gång med tunna skivor av fransyska i stället för köttfärs. Lövbiff är kanske ett bra svenskt alternativ.
- 5 hg nötfärs
- 2-3 pressade vitlöksklyftor
- 1 dl hackad bladpersilja
- 1 dl vatten
- 1 dl ströbröd
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk oregano
- salt
- svartpeppar
- 6-8 skivor rökt skinka/proscuitto
- 6-8 skivor lagrad ost/mozarella
Låt ströbrödet svälla i vattnet. Blanda i resten och gör en smet. Lägg smeten på ett foliepapper ca 20x30 cm. Platta ut smeten till en kaka cirka 1 cm tjock. Lägg på skinkan och osten, och rulla ihop det hela som en rulltårta. Grädda i 225° ugn ca 40 minuter.
Servera med rödvinssås, klyftpotatis och sallad.