Räkor med vitlök

Vill man så kan man äta de marinerade räkorna som förrätt och skippa resten. Piripirin i marinaden för mig till Portugal.

Ingredienser

2-3 hg skalade räkor   

Marinad:   

  • 2-3 hackade vitlöksklyftor 
  • 2 krossade piripiri 
  • 1 dl bladpersilja 
  • olivolja   

Sås:   

  • 1 dl hackad röd, grön, gul paprika 
  • 1 bit hackad lök 
  • 1 strimlad stjälk selleri 
  • 1 bit strimlad squash 
  • 2 dl hönsbuljong 
  • 1 msk tomatpuré 
  • saften av en halv citron 
  • cayennepeppar 
  • salt svartpeppar 
  • olivolja
Tillagning

Gör i ordning marinaden. Låt räkorna marinera några timmar. 

Gör såsen. Fräs lök och grönsaker. Tillsätt övriga ingredienser. Låt det puttra i ca 20 minuter. Strö över räkorna. Servera med t ex ris.