Räkor med vitlök

Vill man så kan man äta de marinerade räkorna som förrätt och skippa resten. Piripirin i marinaden för mig till Portugal.

Ingredienser

2-3 hg skalade räkor
 
Marinad:
 
2-3 hackade vitlöksklyftor
2 krossade piripiri
1 dl bladpersilja
olivolja
 
Sås:
 
1 dl hackad röd, grön, gul paprika
1 bit hackad lök
1 strimlad stjälk selleri
1 bit strimlad squash
2 dl hönsbuljong
1 msk tomatpuré
saften av en halv citron
cayennepeppar
salt
svartpeppar
olivolja

Tillagning

Gör i ordning marinaden. Låt räkorna marinera några timmar.

Gör såsen. Fräs lök och grönsaker. Tillsätt övriga ingredienser. Låt det puttra i ca 20 minuter. Strö över räkorna. Servera med ris.

Kategorier: fisk- och skaldjur



Diskutera Räkor med vitlök

Om interMezzo