Chilifärs

Chilifärs

En lite annorlunda och mustig köttfärslimpa.

Ingredienser
  • 5 hg nötfärs
  • 1 hackad lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 4-5 msk chilisås alt. tomatpuré & chilipulver
  • 1 tsk senap
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1/2 röd och 1/2 grön hackad paprika
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 10 baconskivor eller 2-3 skivor serranoskinka
  • 5-6 färska champinjoner
  • oregano
  • timjan
  • salt, svartpeppar
Tillagning

Låt ströbrödet svälla i vattnet. Tillsätt grönsaker, lök, kryddor, senap, hälften av tomatröran och köttfärsen. Rör till en jämn smet. Forma färsen till en limpa. Gör små hål och tryck ner de hela champinjonerna. Täck limpan med resten av tomatröran och baconskivorna överst. Grädda i 225° ugn ca 40 minuter. OBS! använd en liten form då färsen lätt torkar ut.

Relaterade recept: Chilisås

Kategorier: Kreolskt / Mexikanskt, Kött