Chilifärs

Chilifärs

En lite annorlunda och mustig köttfärslimpa.

Ingredienser

5 hg nötfärs
1 hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
4-5 msk chilisås
1 tsk senap
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 röd och 1/2 grön hackad paprika
1/2 dl hackad bladpersilja
10 baconskivor
5-6 färska champinjoner
salt, svartpeppar

Tillagning

Låt ströbrödet svälla i vattnet. Tillsätt grönsaker, lök, kryddor, senap, hälften av tomatröran och köttfärsen. Rör till en jämn smet. Forma färsen till en limpa. Gör små hål och tryck ner de hela champinjonerna. Täck limpan med resten av tomatröran och baconskivorna överst. Grädda i 225° ugn ca 40 minuter. OBS! använd en liten form då färsen lätt torkar ut.

Kategorier: kötträtter

Relaterade recept: Chilisås



Diskutera Chilifärs

Om interMezzo