Högrev med butternut

Högrev med butternut

Butternut är en ny pumpa i grönsaksdisken som lämpar sig till mycket, bl a att som här låta den koka med i en mustig gryta.

Ingredienser
  • 7-8 hg högrev i grytbitar
  • 1 hackad lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd spetspaprika
  • 5 dl köttbuljong
  • 100 gr hackade soltorkade tomater
  • timjan efter smak
  • 1-2 lagerblad
  • 2-3 små chilifrukter
  • 2-3 hg butternut pumpa
  • 1-2 msk mörk Maizena redning
  • 1 näve hackad bladpersilja
  • salt
  • svartpeppar
Tillagning

Bryn köttet. Lägg över i en gryta. Fräs lök, vitlök, spetspaprika och häll blandningen i grytan. Tillsätt buljong, torkade tomater, lagerblad och timjan. Salta och peppra. Koka sakta i ca 1,5 timmar. Tillsätt munsbitar av butternut. Koka ytterligare ca 30. Red av med Maizena och tillsätt persiljan.

Kategorier: Kött