Högrev med butternut
Butternut är en ny pumpa i grönsaksdisken som lämpar sig till mycket, bl a att som här låta den koka med i en mustig gryta.
- 7-8 hg högrev i grytbitar
- 1 hackad lök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 hackad röd spetspaprika
- 5 dl köttbuljong
- 100 gr hackade soltorkade tomater
- timjan efter smak
- 1-2 lagerblad
- 2-3 små chilifrukter
- 2-3 hg butternut pumpa
- 1-2 msk mörk Maizena redning
- 1 näve hackad bladpersilja
- salt
- svartpeppar
Bryn köttet. Lägg över i en gryta. Fräs lök, vitlök, spetspaprika och häll blandningen i grytan. Tillsätt buljong, torkade tomater, lagerblad och timjan. Salta och peppra. Koka sakta i ca 1,5 timmar. Tillsätt munsbitar av butternut. Koka ytterligare ca 30. Red av med Maizena och tillsätt persiljan.