Högrev Gumbo

Högrev är utmärkt för grytor. Den här grytan är afrikansk - cajunsk. Okra utgör basen i gumbo, så här är högrev gumbo.

Ingredienser

7-8 hg högrev i grytbitar
1 hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 hackade selleristjälkar
1 dl hackad röd och grön paprika
5 dl köttbuljong
30 gr tomatpuré
1 msk baskrydda
timjan efter smak
2-3 piri-piri
1-2 sötpotatisar
2 hg skivad okra
1-2 msk mörk Maizena redning
salt
svartpeppar

Tillagning

Bryn köttet. Lägg över i en gryta. Fräs lök, vitlök, selleri, paprika och häll blandningen i grytan. Tillsätt buljong, tomatpuré och kryddor. Koka sakta i 1,5 timmar. Tillsätt klyftad sötpotatis och okra. Koka ytterligare 30 - 60 minuter. Red av med Maizena.

Kategorier: kötträtter

Relaterade recept: Baskrydda



Diskutera Högrev Gumbo

Om interMezzo