Högrev Gumbo

Högrev är utmärkt för grytor. Den här grytan är afrikansk - cajunsk. Okra utgör basen i gumbo, så här är högrev gumbo.

Ingredienser
  • 7-8 hg högrev i grytbitar
  • 1 hackad lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor 
  • 2 hackade selleristjälkar
  • 1 dl hackad röd och grön paprika
  • 5 dl köttbuljong
  • 30 gr tomatpuré
  • 1 msk baskrydda
  • timjan efter smak
  • 2-3 piri-piri
  • 1-2 sötpotatisar
  • 2 hg skivad okra
  • 1-2 msk mörk Maizena redning
  • salt, svartpeppar
Tillagning

Bryn köttet. Lägg över i en gryta. Fräs lök, vitlök, selleri, paprika och häll blandningen i grytan. Tillsätt buljong, tomatpuré och kryddor. Koka sakta i 1,5 timmar. Tillsätt klyftad sötpotatis och okra. Koka ytterligare 30 - 60 minuter. Red av med Maizena.

Relaterade recept: Baskrydda

Kategorier: Kreolskt / Mexikanskt, Kött