Högrev Gumbo
Högrev är utmärkt för grytor. Den här grytan är afrikansk - cajunsk. Okra utgör basen i gumbo, så här är högrev gumbo.
- 7-8 hg högrev i grytbitar
- 1 hackad lök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 2 hackade selleristjälkar
- 1 dl hackad röd och grön paprika
- 5 dl köttbuljong
- 30 gr tomatpuré
- ½ msk mald koriander
- timjan efter smak
- 2-3 piri-piri
- 1-2 sötpotatisar
- 2 hg skivad okra
- 1-2 msk mörk Maizena redning
- salt, svartpeppar
Bryn köttet. Lägg över i en gryta. Fräs lök, vitlök, selleri, paprika och häll blandningen i grytan. Tillsätt buljong, tomatpuré och kryddor. Koka sakta i 1,5 timmar. Tillsätt klyftad sötpotatis och okra. Koka ytterligare 30 - 60 minuter. Red av med Maizena.