Fiskgryta på torsk
Dags att ta vara på sommarens alla örter! Och varför inte göra en smak- och näringsrik fiskgryta?
- 400 gr torskfile
- 1/2 liten lök, hackad
- 1 hackad klyfta vitlök
- 1 skivad morot
- 1 skivad stjälk blekselleri
- Lite färsk oregano, timjan, salvia
- Salt
- Svartpeppar
- 2 dl vitt vin alt. hönsbuljong blandad med saften av en halv citron
- 1 näve bladpersilja
- 12-15 hackade svarta, urkärnade oliver
Stek lök och vitlök på låg värme. Häll på vin/buljong. Tillsätt morot, selleri, örter, salt och peppar. Koka upp och låt det koka långsamt i 10 - 20 minuter.
Lägg i fisken. Häll på mer vin/buljong så att fisken täcks. Blanda ner bladpersilja och oliver. Låt sjuda tills fisken blir vit och fin. Servera med ris.