Fiskgryta på torsk

Fiskgryta på torsk

​Dags att ta vara på sommarens alla örter! Och varför inte göra en smak- och näringsrik fiskgryta?

Ingredienser
  • 400 gr torskfile
  • 1/2 liten lök, hackad
  • 1 hackad klyfta vitlök
  • 1 skivad morot
  • 1 skivad stjälk blekselleri
  • Lite färsk oregano, timjan, salvia
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl vitt vin alt. hönsbuljong blandad med saften av en halv citron
  • 1 näve bladpersilja
  • 12-15 hackade svarta, urkärnade oliver
Tillagning

Stek lök och vitlök på låg värme. Häll på vin/buljong. Tillsätt morot, selleri, örter, salt och peppar. Koka upp och låt det koka långsamt i 10 - 20 minuter.

Lägg i fisken. Häll på mer vin/buljong så att fisken täcks. Blanda ner bladpersilja och oliver. Låt sjuda tills fisken blir vit och fin. Servera med ris.

Kategorier: Fisk- och Skaldjur