Torskfilé med ingefära och citron

Torskfilé med ingefära och citron

Portionsförpackade filéer som ugnsbakats med ingefära, chili, salvia och citron. Gör så många paket som behövs! Och servera med ångkokta grönsaker.

Ingredienser
  • ​1 torskfilé per person
  • 1 tumnagel riven ingefära
  • Saften av en halv citron
  • Hackad chili efter smak
  • 3 - 4 salviablad
  • Havssalt

Grönsaker

  • 1 bit skivad squash
  • 1/2 stjälk blekselleri, skivad på längden
  • 1 stjälk broccoli, skivad på längden
  • Rapsolja
  • Salt, svartpeppar
  • Machesallad
Tillagning

Lägg varje torskfile i en bit ugnsfolie. Tillsätt ingefära, citron och havsalt. Baka fisken i 200 graders ugn ca 20 minuter.

Ångkoka grönsakerna under tiden.

Lägg upp grönsakerna på ett fat. Ringla över lite rapsolja. Salta, peppra och garnera med machésallad.

Kategorier: Fisk- och Skaldjur