Torskfile med ingefära och citron

Torskfile med ingefära och citron

Portionsförpackade fileer som ugnsbakats med ingefära, chili, salvia och citron. Gör så många paket som behövs! Och servera med ångkokta grönsaker.

Ingredienser
  • ​1 torskfile per person
  • 1 tumnagel riven ingefära
  • Saften av en halv citron
  • Hackad chili efter smak
  • 3 - 4 salviablad
  • Havssalt

Grönsaker

  • 1 bit skivad squash
  • 1/2 stjälk blekselleri, skivad på längden
  • 1 stjälk broccoli, skivad på längden
  • Rapsolja
  • Salt, svartpeppar
  • Machesallad
Tillagning

Lägg varje torskfile i en bit ugnsfolie. Tillsätt ingefära, citron och havsalt. Baka fisken i 200 graders ugn ca 20 minuter.

Ångkoka grönsakerna under ti

Lägg upp grönsakerna på ett fat. Ringla över lite rapsolja. Salta, peppra och garnera med machesallad.

Kategorier:



Diskutera Torskfile med ingefära och citron

Om interMezzo