Ugnsbakad strömming med palsternacka och savoykål
Rustik strömming med både sting och smak. Den ångkokta palsternackan och savoykålen förhöjer rätten med en både hälsosam och lite exklusiv touch.
- 3 - 4 hg strömmingfilé
- 1 dl persilja
- lite rapsolja
- 1 -2 msk riven parmesanost
- ca 2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk tomatpure
- 1 liten chilifrukt
- 1 klyfta finhackad vitlök
- salt, peppar
- 500 gr palsternacka
- ca 2 hg savoykål
Blanda persilja, rapsolja och parmesanost. Lägg en rand på varje filé och rulla ihop. Lägg filéerna i en ugnsfast form.
Blanda ihop grädde, tomatpuré, chili och vitlöks. Salta och peppra. Här såsen över strömmingen. Grädda i 225° ugn 20 - 25 minuter.
Skala och skär palsternackorna i klyftstora bitar. Ta bort nerven i savoykålen och strimla det gröna. Ångkoka grönsakerna ca 10 minuter tills de är lagom matiga.