Ugnsbakad strömming med palsternacka och savoykål

Ugnsbakad strömming med palsternacka och savoykål

Rustik strömming med både sting och smak. Den ångkokta palsternackan och savoykålen förhöjer rätten med en både hälsosam och lite exklusiv touch.

Ingredienser
  • 3 - 4 hg strömmingfilé
  • 1 dl persilja
  • lite rapsolja
  • 1 -2 msk riven parmesanost
  • ca 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk tomatpure
  • 1 liten chilifrukt
  • 1 klyfta finhackad vitlök
  • salt, peppar
  • 500 gr palsternacka
  • ca 2 hg savoykål
Tillagning

​Blanda persilja, rapsolja och parmesanost. Lägg en rand på varje filé och rulla ihop. Lägg filéerna i en ugnsfast form.

Blanda ihop grädde, tomatpuré, chili och vitlöks. Salta och peppra. Här såsen över strömmingen. Grädda i 225° ugn 20 - 25 minuter.

Skala och skär palsternackorna i klyftstora bitar. Ta bort nerven i savoykålen och strimla det gröna. Ångkoka grönsakerna ca 10 minuter tills de är lagom matiga.

Kategorier: Fisk- och Skaldjur