Scampi Indienne

En favorit hos många! Det går också bra att blanda creme fraiche och kokosmjölk, eller bara använda kokosmjölk om man vill ha en tunnare - och smalare! - variant.

Ingredienser

4-5 hg skalade räkor  

Sås:  

  • 2 hackade salladslökar
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1-2 dl hackad blandad paprika
  • 1 hackad selleristjälk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk gul curry
  • en bit riven ingefära
  • 1-2 burkar creme fraiche eller kokosgrädde
  • 4 msk chilisås
  • 1 tsk senapspulver
  • lite mald koriander
  • 4 msk shiitakesvamp
Tillagning

Woka lök och grönt. Tillsätt grädde, kryddor, senap, chilisås. Låt det puttra ett tag. 

Blanda ner svamp och räkor. Gör ett hastigt uppkok. Garnera med röda paprikastrimlor. Servera med ris och grönsallad.