Torsk, curry och aubergine

Torsk, curry och aubergine

Aubergine och curry är en härlig kombination. Här förstärks den med torskfilé. Receptet kan lätt utvidgas till flera personer genom att öka antalet filéer och övriga ingredienser.

Ingredienser
  • 1 torskfilé
  • 100 gr aubergine
  • 1 bit orange paprika
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk currypulver
  • 1 krm mald koriander
  • 1 cm riven ingefära
  • sambal oelek efter tycke och smak
  • 1 - 2 dl matlagningsgrädde
  • salt, svartpeppar
  • rapsolja
Tillagning

Smörj en ugnssäker form och lägg i torsken. Skiva auberginen och lägg den runt fisken. 

Blanda matlagningsgrädde och kryddor. Häll blandningen över fisken och auberginerna. Dela paprikan i munsbitar. Lägg bitarna i formen. 

Sätt in formen i 175 graders ugn i a 25 min. Severa med ris.