Torsk, curry och aubergine
Aubergine och curry är en härlig kombination. Här förstärks den med torskfilé. Receptet kan lätt utvidgas till flera personer genom att öka antalet filéer och övriga ingredienser.
- 1 torskfilé
- 100 gr aubergine
- 1 bit orange paprika
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 1-2 tsk currypulver
- 1 krm mald koriander
- 1 cm riven ingefära
- sambal oelek efter tycke och smak
- 1 - 2 dl matlagningsgrädde
- salt, svartpeppar
- rapsolja
Smörj en ugnssäker form och lägg i torsken. Skiva auberginen och lägg den runt fisken.
Blanda matlagningsgrädde och kryddor. Häll blandningen över fisken och auberginerna. Dela paprikan i munsbitar. Lägg bitarna i formen.
Sätt in formen i 175 graders ugn i a 25 min. Severa med ris.