Grillad marlin yemenite
Hittade häromsistens en basilikavariant, basilika yemenite, som är lite mörk, tobaksartad i smaken. Basilikan visade sig vara utmärkt i många rätter som man vill ge en mörk, fyllig smak. Marlin är en av alla nya fiskar som har dykt upp i fiskdisken under de senaste åren. Den är kraftig och brunsvart till färgen. Inte helt olik en biff. Kombinationen basilika yemenite och marlin blev en ny favorit på grillen.
2 filéer marlin, ca 150 gr styck
Marinad
- 3 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 2-3 msk basilika yemenite
- några klyftor vitlök
- citronpeppar
- havssalt
Tomathack - 3-4 finhackade tomater
- 1-2 msk finhackad basilika yemenite
- 1 msk solrosfrön, pumpafrön, pinjenötter
- lite olivolja
Blanda ingredienserna till marinaden. Vänd fisken i marinaden. Grilla fisken 3-4 minuter på varje sida.
Blanda tomathacket och strö det över fisken.