Grillad marlin yemenite

Hittade häromsistens en basilikavariant, basilika yemenite, som är lite mörk, tobaksartad i smaken. Basilikan visade sig vara utmärkt i många rätter som man vill ge en mörk, fyllig smak. Marlin är en av alla nya fiskar som har dykt upp i fiskdisken under de senaste åren. Den är kraftig och brunsvart till färgen. Inte helt olik en biff. Kombinationen basilika yemenite och marlin blev en ny favorit på grillen.

Ingredienser

2 filéer marlin, ca 150 gr styck


Marinad
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
2-3 msk basilika yemenite
några klyftor vitlök
citronpeppar
havssalt


Tomathack
3-4 finhackade tomater
1-2 msk finhackad basilika yemenite
1 msk solrosfrön, pumpafrön, pinjenötter
lite olivolja

Tillagning

Blanda ingredienserna till marinaden. Vänd fisken i marinaden. Grilla fisken 3-4 minuter på varje sida.

Blanda tomathacket och strö det över fisken.

Kategorier: fisk- och skaldjur



Diskutera Grillad marlin yemenite

Om Yvonnes recept