Grillad marlin yemenite

Hittade häromsistens en basilikavariant, basilika yemenite, som är lite mörk, tobaksartad i smaken. Basilikan visade sig vara utmärkt i många rätter som man vill ge en mörk, fyllig smak. Marlin är en av alla nya fiskar som har dykt upp i fiskdisken under de senaste åren. Den är kraftig och brunsvart till färgen. Inte helt olik en biff. Kombinationen basilika yemenite och marlin blev en ny favorit på grillen.

Ingredienser

2 filéer marlin, ca 150 gr styck 

Marinad 

  • 3 msk olivolja 
  • 1 msk balsamvinäger 
  • 2-3 msk basilika yemenite 
  • några klyftor vitlök 
  • citronpeppar 
  • havssalt 

    Tomathack 
  • 3-4 finhackade tomater 
  • 1-2 msk finhackad basilika yemenite 
  • 1 msk solrosfrön, pumpafrön, pinjenötter 
  • lite olivolja
Tillagning

Blanda ingredienserna till marinaden. Vänd fisken i marinaden. Grilla fisken 3-4 minuter på varje sida. 

Blanda tomathacket och strö det över fisken.

Kategorier: Fisk- och Skaldjur