Tonfiskpasta med gul zucchini
En lätt och enkel pastarätt för sköna sommardagar. Får du inte tag på gul zucchini/squash går det naturligtvis lika bra med grön.
Pastasås
- 1 burk tonfisk (95 g)
- 1 burk krossade tomater
- 1 liten, hackad schalottenlök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1/2 skivad gul zucchini
- några skogschampinjoner delade i fyra delar
- 10 svarta oliver
- färsk oregano, timjan eller valfria örter
- lite cayennepeppar
- salt, svartpeppar
- olivolja
Pasta
- 2-3 dl penne rigate
- riven ost
Stek schalottenlöken, vitlöken och skogschampinjonerna i i olivolja på svag värme. Tillsätt övriga ingredienser förutom tonfisk och oliver. Låt såsen stå på svag värme och koka ihop lite.
Koka pastan enligt anvisningarna.
Lägg i tonfisken och oliverna i såsen. Låt det bli varmt. Häll såsen över den kokta och avrunna pastan. Toppa med riven ost.