Tonfiskpasta med gul zucchini

Tonfiskpasta med gul zucchini

En lätt och enkel pastarätt för sköna sommardagar. Får du inte tag på gul zucchini/squash går det naturligtvis lika bra med grön.

Ingredienser

Pastasås

  • 1 burk tonfisk (95 g)
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 liten, hackad schalottenlök 
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1/2 skivad gul zucchini 
  • några skogschampinjoner delade i fyra delar
  • 10 svarta oliver 
  • färsk oregano, timjan eller valfria örter
  • lite cayennepeppar 
  • salt, svartpeppar
  • olivolja

Pasta

  • 2-3 dl penne rigate
  • riven ost
Tillagning

Stek schalottenlöken, vitlöken och skogschampinjonerna i i olivolja på svag värme. Tillsätt övriga ingredienser förutom tonfisk och oliver. Låt såsen stå på svag värme och koka ihop lite.

Koka pastan enligt anvisningarna. 

Lägg i tonfisken och oliverna i såsen. Låt det bli varmt. Häll såsen över den kokta och avrunna pastan. Toppa med riven ost.