Kreolsk Fisk

Det kreolska köket är vidlyftigt och lite barockt. Kryddstarkt, mustigt och ofta väldigt fett. Men fettet går att reducera och kvar finns ... smakerna.

Ingredienser

4 hg fast fisk, typ havsaborre

Sås:

en 1/2 hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
en 1/2 hackad selleristjälk
1 dl hackad grön, gul och röd paprika
1 hackad tomat
2 dl höns- eller fiskbuljong
1 msk tomatpuré
1 tsk Cajun Spice Mix
1 hackad grön chilipeppar
Tabasco
1-2 msk hackad bladpersilja
1-2 msk crème fraiche
salt
svartpeppar

paprikafyllda gröna oliver
2 tsk kapris

Tillagning

Bryn lök och grönsaker i lite olja. Tillsätt övriga ingredienser till såsen. Låt det koka ihop. Kör i mixer. Sätt såsen åter på spisen och red av med crème fraichen.

Lägg i fisken. Sjud på svag värme tills fisken blir genomskinlig. Blanda ner oliver och kapris. Servera med ris.

Kategorier: fisk- och skaldjur

Relaterade recept: Cajun Spice Mix



Diskutera Kreolsk Fisk

Om Yvonnes recept