Kreolsk Fisk
Det kreolska köket är vidlyftigt och lite barockt. Kryddstarkt, mustigt och ofta väldigt fett. Men fettet går att reducera och kvar finns ... smakerna.
4 hg fast fisk, typ havsaborre
Sås:
- en 1/2 hackad lök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- en 1/2 hackad selleristjälk
- 1 dl hackad grön, gul och röd paprika
- 1 hackad tomat
- 2 dl höns- eller fiskbuljong
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- lite spiskummin
- 1 hackad grön chilipeppar
- Tabasco
- 1-2 msk hackad bladpersilja
- 1-2 msk crème fraiche
- salt
- svartpeppar
- paprikafyllda gröna oliver
- 2 tsk kapris
Bryn lök och grönsaker i lite olja. Tillsätt övriga ingredienser till såsen. Låt det koka ihop. Kör i mixer. Sätt såsen åter på spisen och red av med crème fraichen. Lägg i fisken. Sjud på svag värme tills fisken blir genomskinlig. Blanda ner oliver och kapris. Servera med ris.