Kreolsk Fisk

Det kreolska köket är vidlyftigt och lite barockt. Kryddstarkt, mustigt och ofta väldigt fett. Men fettet går att reducera och kvar finns ... smakerna.

Ingredienser

4 hg fast fisk, typ havsaborre 

Sås: 

  • en 1/2 hackad lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • en 1/2 hackad selleristjälk
  • 1 dl hackad grön, gul och röd paprika
  • 1 hackad tomat
  • 2 dl höns- eller fiskbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • lite spiskummin
  • 1 hackad grön chilipeppar
  • Tabasco
  • 1-2 msk hackad bladpersilja
  • 1-2 msk crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikafyllda gröna oliver
  • 2 tsk kapris
Tillagning

Bryn lök och grönsaker i lite olja. Tillsätt övriga ingredienser till såsen. Låt det koka ihop. Kör i mixer. Sätt såsen åter på spisen och red av med crème fraichen. Lägg i fisken. Sjud på svag värme tills fisken blir genomskinlig. Blanda ner oliver och kapris. Servera med ris.