Het kycklingsallad

En fräsch sallad med lite sting!

Ingredienser

3 hg kycklingfilé
2-3 msk sweet hot chilisås
1 tsk ingefära
1 tsk koriander
1 knivsudd spiskummin
1-2 msk citronsaft
0,5 msk sesamolja
olja

Grönsaker:

några broccolibuketter
1 näve haricot verts
1 bit gurka
ett par msk gräslök
isbergssallad

Dressing:

1 del olja
1 del äppelvinäger
sesamolja efter smak
garam masala
koriander
salt

1,5 dl jasminris

Tillagning

Koka riset. Koka broccoli och bönor. Gör i ordning dressingen. Skala och skär gurkan i stavar.

Strimla kycklingfilén. Stek den hastigt i olja, sesamolja, citronsaft och chilisås. Krydda.

Lägg upp isbergssallad på två tallrikar. Lägg hälften av riset i mitten. Lägg på de kokta grönsakerna och gurkan. Häll över dressingen. Toppa med kycklingfilén och strö över gräslöken.



Diskutera Het kycklingsallad

Om Yvonnes recept