Het kycklingsallad
En fräsch sallad med lite sting!
Ingredienser
- 3 hg kycklingfilé
- 2-3 msk sweet hot chilisås
- 1 cm riven ingefära
- 1 tsk koriander
- 1 knivsudd spiskummin
- 1-2 msk citronsaft
- 0,5 msk sesamolja
- olja
Grönsaker:
- några broccolibuketter
- 1 näve haricot verts
- 1 bit gurka
- ett par msk gräslök
- isbergssallad
Dressing:
- 1 del olja
- 1 del äppelvinäger
- sesamolja efter smak
- garam masala
- mald koriander
- salt
- 1,5 dl jasminris
Tillagning
- Koka riset.
- Koka broccoli och bönor.
- Gör i ordning dressingen.
- Skala och skär gurkan i stavar.
- Strimla kycklingfilén. Stek den hastigt i olja, sesamolja, citronsaft och chilisås. Krydda.
- Lägg upp isbergssallad på två tallrikar. Lägg hälften av riset i mitten. Lägg på de kokta grönsakerna och gurkan. Häll över dressingen.
- Toppa med kycklingfilén och strö över gräslöken.