Het kycklingsallad

En fräsch sallad med lite sting!

Ingredienser
  • 3 hg kycklingfilé 
  • 2-3 msk sweet hot chilisås 
  • 1 cm riven ingefära 
  • 1 tsk koriander 
  • 1 knivsudd spiskummin 
  • 1-2 msk citronsaft 
  • 0,5 msk sesamolja 
  • olja 

Grönsaker: 

  • några broccolibuketter 
  • 1 näve haricot verts 
  • 1 bit gurka 
  • ett par msk gräslök
  •  isbergssallad 

Dressing: 

  • 1 del olja 
  • 1 del äppelvinäger 
  • sesamolja efter smak 
  • garam masala 
  • mald koriander 
  • salt 
  • 1,5 dl jasminris
Tillagning
  1. Koka riset. 
  2. Koka broccoli och bönor. 
  3. Gör i ordning dressingen. 
  4. Skala och skär gurkan i stavar. 
  5. Strimla kycklingfilén. Stek den hastigt i olja, sesamolja, citronsaft och chilisås. Krydda. 
  6. Lägg upp isbergssallad på två tallrikar. Lägg hälften av riset i mitten. Lägg på de kokta grönsakerna och gurkan. Häll över dressingen. 
  7. Toppa med kycklingfilén och strö över gräslöken.