Inbakad Fläskfilé

Ibland vill man festa till det lite med inbakad fläskfilé och kanske en god rödvinssås till.

Ingredienser
  • 6 hg fläskfilé
  • 1 msk baskrydda
  • 2 tsk timjan
  • salt
  • svartpeppar


Fyllning:

  • 1 burk ostronskivling
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • ev. Tabasco
  • salt
  • svartpeppar


  • 4 djupfrysta smördegsplattor
Tillagning

Blanda kryddorna och rulla filén i dem. Bryn filén runt om. Tag upp den och skär en skåra längs med filén. Rör ihop fyllningen och fyll filén med den.

Kavla ut smördegsplattorna till en stor platta. Rulla in filén och pensla med uppvispat ägg. Alternativt, skär filén i fyra delar och gör fyra portionspaket. Grädda i 225° ugn i 25 minuter.

Relaterade recept: Baskrydda, Rödvinssås

Kategorier: Kött