Inbakad Fläskfilé

Ibland vill man festa till det lite med inbakad fläskfilé och kanske en god rödvinssås till.

Ingredienser

6 hg fläskfilé1 msk baskrydda
2 tsk timjan
salt
svartpeppar

Fyllning:

1 burk ostronskivling
2 msk crème fraiche
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
ev. Tabasco
salt
svartpeppar

4 djupfrysta smördegsplattor

Tillagning

Blanda kryddorna och rulla filén i dem. Bryn filén runt om. Tag upp den och skär en skåra längs med filén. Rör ihop fyllningen och fyll filén med den.

Kavla ut smördegsplattorna till en stor platta. Rulla in filén och pensla med uppvispat ägg. Alternativt, skär filén i fyra delar och gör fyra portionspaket. Grädda i 225° ugn i 25 minuter.

Kategorier: kötträtter

Relaterade recept: Baskrydda, Rödvinssås



Diskutera Inbakad Fläskfilé

Om Yvonnes recept