Couscous med aprikoser och dadlar

Den här couscousen med aprikoser och dadlar är inspirerad av Marockos kök. Jag har här använt gul lök - vilket kan kännas lite ovanlig idag när rödlök oftast används - men för den här salladen ville jag ha en lite lättare och ljusare touch i bakgrunden. Ät den som den är eller varför inte till en bit kyckling?

Ingredienser
  • 1,5 dl couscous
  • hönsbuljong
  • 4-5 aprikoser, färska eller avrunna på burk, i lagom munsbitar
  • 4-5 finskurna dadlar
  • 1/2 stjälk tunt skivad blekselleri
  • 1 msk rostade solroskärnor
  • lite hackad bladpersilja alt. koriander
  • 1 msk hackad gul lök

Dressing

  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • spiskummin
  • havssalt
  • svartpeppar
Tillagning

Koka couscousen enligt anvisningarna. Byt ut vattnet mot hönsbuljong. Låt couscousen svalna något och blanda i övriga ingredienser.

Gör i ordning dressingen och häll den över salladen.