Couscous med aprikoser och dadlar
Den här couscousen med aprikoser och dadlar är inspirerad av Marockos kök. Jag har här använt gul lök - vilket kan kännas lite ovanlig idag när rödlök oftast används - men för den här salladen ville jag ha en lite lättare och ljusare touch i bakgrunden. Ät den som den är eller varför inte till en bit kyckling?
- 1,5 dl couscous
- hönsbuljong
- 4-5 aprikoser, färska eller avrunna på burk, i lagom munsbitar
- 4-5 finskurna dadlar
- 1/2 stjälk tunt skivad blekselleri
- 1 msk rostade solroskärnor
- lite hackad bladpersilja alt. koriander
- 1 msk hackad gul lök
Dressing
- 2 msk rapsolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- spiskummin
- havssalt
- svartpeppar
Koka couscousen enligt anvisningarna. Byt ut vattnet mot hönsbuljong. Låt couscousen svalna något och blanda i övriga ingredienser.
Gör i ordning dressingen och häll den över salladen.