Bami Goreng

Bami är en av mina verkliga favoriter från tiden då jag bodde i Holland. Den mår bäst av göras i god tid, gärna en dag före.

Ingredienser

8-10 nystan tagliatelle

1/2 hackad lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 hackad selleristjälk
1-2 hackade salladslökar
50 g skuren nerv från kinakål
1 tsk ingefära
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 tsk farinsocker
250 gr tärnat fläskkött
2 msk jordnötssmör
50 gr böngroddar
1 hg skivade champinjoner
det gröna från kinakålen
2 tsk limejuice
1 msk ketjap
15-20 räkor
olja

Tillagning

Blanda kött och jordnötssmör. Låt det dra minst en halv halvtimme. Koka pastan.

Woka lök, vitlök, selleri, salladslök, nerv från kinakål och kryddor. Tillsätt köttet i jordnötssmör och champinjonerna. Stek på svag värme i 5-10 minuter. Blanda ner pastan och böngroddar. Smaka av med limejuice och ketjap. Blanda sist i det gröna från kinakålen samt räkor. Låt det hela bli varmt.

Servera med satésås, seroendeng och skalad gurka i stavar.

Kategorier: kötträtter, ris & pasta

Relaterade recept: Satésås



Diskutera Bami Goreng

Om Yvonnes recept