Bami Goreng

Bami är en av mina verkliga favoriter från tiden då jag bodde i Holland. Den mår bäst av göras i god tid, gärna en dag före.

Ingredienser
  • 8-10 nystan tagliatelle 
  • 1/2 hackad lök 
  • 1 hackad vitlöksklyfta 
  • 1 hackad selleristjälk 
  • 1-2 hackade salladslökar 
  • 50 g skuren nerv från kinakål 
  • 2 cm riven ingefära 
  • 1 tsk mald koriander 
  • 1 tsk spiskummin 
  • 1 tsk sambal oelek 
  • 1 tsk farinsocker 
  • 250 gr tärnat fläskkött 
  • 2 msk jordnötssmör 
  • 50 gr böngroddar 
  • 1 hg skivade champinjoner 
  • det gröna från kinakålen 
  • 2 tsk limejuice 
  • 1 msk ketjap 
  • 15-20 räkor 
  • olja
Tillagning

Blanda kött och jordnötssmör. Låt det dra minst en halv halvtimme. Koka pastan. 

Woka lök, vitlök, selleri, salladslök, nerv från kinakål och kryddor. Tillsätt köttet i jordnötssmör och champinjonerna. Stek på svag värme i 5-10 minuter. 

Blanda ner pastan och böngroddar. Smaka av med limejuice och ketjap. Blanda sist i det gröna från kinakålen samt räkor. Låt det hela bli varmt. 

Servera med satésås, seroendeng och skalad gurka i stavar.