Kyckling med svart vitlök, anchochili och soltorkade tomater

Kyckling med svart vitlök, anchochili och soltorkade tomater

Kycklinggrytor kan varieras i det oändliga. Här är en där svart vitlök, anchochili och soltorkade tomater ger den en rund och mörkare smak som för tankarna åt balsamvinägerhållet.

Ingredienser
  • 1 kg kycklingben eller kycklingklubbor
  • 2 klyftor svart vitlök
  • 1 tsk anchochili
  • ca 10 soltorkade tomater (ej inlagda)
  • ca 5 dl hönsbuljong
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1/2 lök
  • 1-2 morötter
  • 1-2 stjälkar blekselleri
  • 2 lagerblad
  • några kvistar färsk timjan
  • 200 gr ananas, gärna färsk

Tillagning

Bryn kycklingen i en stekgryta. Låt löken steka med tills den blir glansig och genomskinlig.

Rör ut den svarta vitlöken med lite vatten till en pasta och tillsätt den tillsammans med buljong, tomatpuré, anchochili, lagerblad och timjan. Lägg i skivade morötter, blekselleri och soltorkade tomater. Låt det puttra på svag värme ca 25 minuter. Tillsätt bitar av ananas och låt det hela bli varmt.

Servera med ris.

Kategorier: Kyckling