Skinkpaj med squash
Våren närmar sig och därmed pajernas tid. Den här skinkpajen lyfts av rikligt med cocktailtomater och oliver. Äggstanningen är gjord med riven ost, men varför inte testa t ex med en god, mogen Brie också?
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl special
- 125 gr margarin
- 1 msk vatten
- Salt
Fyllning
- 6 - 8 halverade cocktailtomater
- 8 -10 halverade gröna oliver
- 2 - 3 skivor rökt god skinka, strimlade
- 2 - 3 hackade champinjoner /skogschampinjoner
- ca 1/2 skivad squash
Äggstanning
- 2 ägg
- 1 msk crème fraiche + lite vatten
- 100 gr riven ost
- salt
- svartpeppar
- några droppar tabasco
- 1 krm oregano
Kör mjöl, margarin, vatten och salt i en matberedare tills det blir en rund boll. Låt degen vila minst en halvtimma i kylskåp.
Gör i ordning fyllningen och vispa ihop äggstanningen. Klä en pajform med degen. Nagga den på ett par ställen och förgrädda den på 225° i ugnen.
Ta ut pajen, lägg i den skivade squashen och resten av fyllningen. Häll över äggstanningen. Grädda i 225° ugn ca 25 minuter.