Skinkpaj med squash

Skinkpaj med squash

​Våren närmar sig och därmed pajernas tid. Den här skinkpajen lyfts av rikligt med cocktailtomater och oliver. Äggstanningen är gjort på riven ost, men varför inte testa t ex med en god, mogen Brie också?

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl special
  • 125 gr margarin
  • 1 msk vatten
  • Salt

Fyllning

  • 6 - 8 halverade cocktailtomater
  • 8 -10 halverade gröna oliver
  • 2 - 3 skivor rökt god skinka, strimlade
  • 2 - 3 hackade champinjoner /skogschampinjoner
  • ca 1/2 skivad squash

Äggstanning

  • 2 ägg
  • 1 msk crème fraiche + lite vatten
  • 100 gr riven ost
  • salt
  • svartpeppar
  • några droppar tabasco
  • 1 krm oregano
Tillagning

Kör mjöl, margarin, vatten och salt i en matberedare tills det blir en rund boll. Låt degen vila minst en halvtimma i kylskåp.

Gör i ordning fyllningen och vispa ihop äggstanningen. Klä en pajform med degen. Nagga den på ett par ställen och förgrädda den på 225° i ugnen.

Ta ut pajen, lägg i den skivade squashen och resten av fyllningen. Häll över äggstanningen. Grädda i 225° ugn ca 25 minuter.