Picklade rödbetor, gulbetor och polkabetor

Picklade rödbetor, gulbetor och polkabetor

Picklade betor av olika slag är gott som förrätt eller som tillbehör till en köttbit. Här har jag blandat rödbetor, gulbetor och polkabetor vilket ger en fin färg på matbordet, men det går naturligtvis bra att bara använda en sort.

Ingredienser
  • 400 gr blandade rödbetor, gulbetor och polkabetor
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • 1 krm korianderfrön
  • Havsalt
  • Svartpeppar
Tillagning

Koka betorna ca 1 1/2 timma, tills de är mjuka. Skala dem och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en rengjord burk som de kan förvaras i. Lägg i lagerbladet och kryddpepparkornen.

Mortla korianderfröna och blanda olja, vinäger, havsalt och svartpeppar med dem i en liten skål. Häll blandingen över betorna. Rör runt försiktigt.

Kan förvaras i upp till en månad i kylskåp om du använder en ren och steriliserad burk med tättslutande lock.

Kategorier: Grönt på bordet