Broccoligratäng med mozzarella

Broccoligratäng med mozzarella

En lätt broccoligratäng som fungerar både som vegetarisk rätt och som tillbehör till kött.

Ingredienser
  • 1 broccoli
  • några grovt hackade champinjoner
  • 1 buffelmozzarella
  • riven Grana Padano
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk maizena ljus redning
  • 1 knivsudd muskotnöt
  • 1 krm oregano
  • rapsolja
  • salt, svartpeppar
Tillagning

Dela broccolin i buketter, skär av stammarna och koka dem lätt. 

Värm matlagningsgrädde i en kastrull, tillsätt maizena och kryddor. Koka upp och låt det stå på sva värme ca 5 minuter.

Smörj en form med rapsolja. Lägg i broccolin och svampen. Häll över såsen. Skiva mozzarellan och fördela den över broccolin. Strö över Grana Padano.

Sätt i 225°  ugn ca 25 minuter.

Kategorier: Grönt på bordet