Thai Fisk

Välj fisk efter vad du tycker är gott. Själv föredrar jag en fast fisk som tilapia eller dylikt. Lax går också bra.

Ingredienser

300 gr fast fisk
1/2 skivad purjolök
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 hackad rödlök
1 bit riven ingefära
1/2 dl hackad bladpersilja
lite koriander
1 tsk sambal oelek
2 1/2 dl fiskbuljong eller fond
1-2 msk sweet hot chilisås
1/2 burk kokosgrädde
citronsaft
1 näve kokta gröna bönor eller sockerärter

Tillagning

Fräs lök, purjo och vitlök i lite olja. Tillsätt kryddor, buljong, kokosgrädde, sweet hot chilisås och citronsaft. Låt det puttra 20-25 minuter.

Lägg i fisken i såsen de sista minuterna och låt den bli genomskinlig. Strö över bönorna eller sockerärtorna. Servera med ris.

Kategorier: fisk- och skaldjur



Diskutera Thai Fisk

Om interMezzo