Thai Fisk

Välj fisk efter vad du tycker är gott. Själv föredrar jag en fast fisk som tilapia eller dylikt. Lax går också bra.

Ingredienser
  • 300 gr fast fisk 
  • 1/2 skivad purjolök 
  • 2 hackade vitlöksklyftor 
  • 1/2 hackad rödlök 
  • 1 bit riven ingefära 
  • 1/2 dl hackad bladpersilja 
  • lite mald koriander 
  • 1 tsk sambal oelek 
  • 2 1/2 dl fiskbuljong eller fond 
  • 1-2 msk sweet hot chilisås 
  • 1/2 burk kokosgrädde 
  • citronsaft 
  • 1 näve kokta gröna bönor eller sockerärter
Tillagning

Fräs lök, purjo och vitlök i lite olja. Tillsätt kryddor, buljong, kokosgrädde, sweet hot chilisås och citronsaft. Låt det puttra 20-25 minuter. Lägg i fisken i såsen de sista minuterna och låt den bli genomskinlig. Strö över bönorna eller sockerärtorna. Servera med ris.