Thai Fisk
Välj fisk efter vad du tycker är gott. Själv föredrar jag en fast fisk som tilapia eller dylikt. Lax går också bra.
- 300 gr fast fisk
- 1/2 skivad purjolök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1/2 hackad rödlök
- 1 bit riven ingefära
- 1/2 dl hackad bladpersilja
- lite mald koriander
- 1 tsk sambal oelek
- 2 1/2 dl fiskbuljong eller fond
- 1-2 msk sweet hot chilisås
- 1/2 burk kokosgrädde
- citronsaft
- 1 näve kokta gröna bönor eller sockerärter
Fräs lök, purjo och vitlök i lite olja. Tillsätt kryddor, buljong, kokosgrädde, sweet hot chilisås och citronsaft. Låt det puttra 20-25 minuter. Lägg i fisken i såsen de sista minuterna och låt den bli genomskinlig. Strö över bönorna eller sockerärtorna. Servera med ris.