Indofärs

Indofärs

En köttfärssås med indonesiskt stuk! Mustig, smörig och kryddstark.

Ingredienser
  • 3 hg nötfärs
  • 1 hackad lök
  • 2-3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd paprika
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk mald koriander
  • lite spiskummin
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 stång citrongräs
  • 2 cm riven ingefära
  • 3 - 4  msk jordnötssmör
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk ketjap bentang
  • saften av en halv citron eller 1 lime
  • salt
     
Tillagning

Bryn köttfärs och lök. Tillsätt övriga ingredienser. Låt det puttra i 20-25 minuter. Servera med jasminris och strö över seroendeng.

Relaterade recept: Seroendeng

Kategorier: Asiatiskt / Arabiskt, Kött