Filé Bali

Den här rätten ska vara kryddstark! Sambalen ska kännas, medan créme fraiche / kokosmjölk och bananer svalkar.

Ingredienser

5 hg skivad fläskfilé alt. kycklingfilé1/2 hackad gul lök
2-3 hackade vitlöksklyftor
1 msk gul curry
1 tsk sambal oelek
1 bit riven ingefära
1-2 burkar crème fraiche el. 1 burk kokosmjölk
3-4 msk jordnötssmör
2-3 bananer
salt

Tillagning

Woka filén i olja. Tillsätt lök, vitlök och kryddor. Rör ned crème fraiche/kokosmjölk och jordnötssmöret. Låt det puttra i 15-20 minuter. Lägg sist ner skivade bananer. Servera med jasminris, mango chutney, seroendeng, skalad gurka i stav.

Kategorier: kycklingrätter, kötträtter

Relaterade recept: Gul Curry, Seroendeng



Diskutera Filé Bali

Om Yvonnes recept