Filé Bali

Filé Bali

Den här rätten ska vara kryddstark! Sambalen ska kännas, medan crème fraiche / kokosmjölk och bananer svalkar.

Ingredienser
  • 5 hg skivad fläskfilé alt. kycklingfilé
  • 1/2 hackad gul lök
  • 2-3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk gul curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 bit riven ingefära
  • 1-2 burkar crème fraiche el. 1 burk kokosmjölk
  • 3-4 msk jordnötssmör
  • 2-3 bananer
  • salt
     
Tillagning

Woka filén i olja. Tillsätt lök, vitlök och kryddor. Rör ned crème fraiche/kokosmjölk och jordnötssmöret. Låt det puttra i 15-20 minuter. Lägg sist ner skivade bananer. Servera med jasminris, mango chutney och seroendeng.

Relaterade recept: Seroendeng

Kategorier: Asiatiskt / Arabiskt