Korvgryta

Korvgryta

Inte lätt att äta falukorv! Men den här grytan är faktiskt god mot hösten till.

Ingredienser

2,5 hg strimlad falukorv
1 liten hackad lök
1 hackad grön chilipeppar
4-5 skalade och halverade potatisar
1 skivad morot
1 skivad palsternacka
1 bit tärnad rotselleri
ca 3 dl hönsbuljong
1/2 msk tomatpuré
1 knivsudd senapspulver
salt
svartpeppar

1 hackad salladslök och 1 msk bladpersilja till garnering

Tillagning

Stek falukorven. Lägg åt sidan. Fräs lök och vitlök. Tillsätt buljong, kryddor, grönsaker och potatis. Låt koka ca 25 minuter. Lägg i korven mot slutet. Strö över salladslök och persilja.

Kategorier: kötträtter



Diskutera Korvgryta

Om Yvonnes recept