Korvgryta

Korvgryta

Inte lätt att äta falukorv! Men den här grytan är faktiskt god mot hösten till.

Ingredienser
  • 2,5 hg strimlad falukorv
  • 1 liten hackad lök
  • 1 hackad grön chilipeppar
  • 4-5 skalade och halverade potatisar 
  • 1 skivad morot
  • 1 skivad palsternacka
  • 1 bit tärnad rotselleri
  • ca 3 dl hönsbuljong
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1 knivsudd senapspulver
  • salt, svartpeppar
  • 1 hackad salladslök och 1 msk bladpersilja till garnering
Tillagning

Stek falukorven. Lägg åt sidan. Fräs lök och vitlök. Tillsätt buljong, kryddor, grönsaker och potatis. Låt koka ca 25 minuter. Lägg i korven mot slutet. Strö över salladslök och persilja.

Kategorier: Kött