Chiligryta

Chiligryta

Det här är en mexikansk variant på gryta med högrev. Gott, varmt och hett om hösten.

Ingredienser
  • 1 kg högrev i kraftiga strimlor
  • 1 hackad lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1,5 - 2 burkar krossade tomater
  • 1 - 2 gröna hackade chilipeppar
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 - 3 tsk oregano
  • 1 skivad morot
  • 1 skivad selleristjälk
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • salt, peppar
Tillagning

Fräs kött, lök och vitlök. Tillsätt övriga ingredienser. Sjud på svag värme under lock 1,5-2 timmar. 

Servera gärna med ugnstekt sötpotatis i klyftor, tortillas, salsa, guacemole och sallad.

Relaterade recept: Salsa, Guacamole

Kategorier: Kreolskt / Mexikanskt, Kött