Chiligryta

Chiligryta

Det här är en mexikansk variant på gryta med högrev. Gott, varmt och hett om hösten.

Ingredienser

1 kg högrev i kraftiga strimlor1 hackad lök
3 hackade vitlöksklyftor
1,5 - 2 burkar krossade tomater
1 - 1,5 msk Chili Mexicana
1 msk färsk koriander
1 skivad morot
1 skivad selleristjälk
1 dl hackad bladpersilja
1-2 gröna hackade chilipeppar
salt, peppar

Tillagning

Fräs kött, lök och vitlök. Tillsätt övriga ingredienser. Koka under lock 1,5-2 timmar. Servera gärna med ugnstekt sötpotatis i klyftor, tortillas, salsa, guacemole och sallad.

Kategorier: kötträtter

Relaterade recept: Chili Mexicana, Salsa, Guacamole



Diskutera Chiligryta

Om Yvonnes recept