Vardagsgryta

Vardagsgryta

Högrev passar bra till grytor, men det bör koka väldigt långsamt och helst ett par tre timmar. Inte alltid man har tid, men man kan ju göra något annat medan det står och puttrar.

Ingredienser
  • 7-8 hg högrev i kuber 
  • 1 hackad lök 
  • 2 hackade vitlöksklyftor 
  • 2 piripiri 
  • 1 burk krossade tomater 
  • ca 5 dl hönsbuljong 
  • 1 morot i stavar 
  • 1 selleristjälk i stavar 1
  •  lagerbärsblad 
  • 1 tsk timjan
  • salt, svartpeppar 
  • 2-3 potatisar i klyftor
Tillagning

Bryn köttet. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök. Häll i grytan. Tillsätt övriga ingredienser. Koka i ca 2 timmar på låg värme. Servera med ris.

Kategorier: Kött