Tonfiskpasta med gul zucchini
En lätt och enkel pastarätt för sköna sommardagar. Får du inte tag på gul zucchini/squash går det naturligtvis lika bra med grön.

Torsk, curry och aubergine
Aubergine och curry är en härlig kombination. Här förstärks den med torskfilé. Receptet kan lätt utvidgas till flera personer genom att öka antalet filéer och övriga ingredienser.

Broccoligratäng med mozzarella
En lätt broccoligratäng som fungerar både som vegetarisk rätt och som tillbehör till kött.

Aubergine parmeggiano
​Läcker grönsaksrätt som passar både som vegetarisk rätt med t ex ris till och som tillbehör till kött eller fisk.

Rödvinssås
Fyllig och fin rödvinssås. Tänk på att använda ett gott men inte ​alltför dyrt vin! Här serveras den till helstekt entrecote. Så gott!

Spaghetti med krämig sås
Enkel men såååå god pasta med squash, tomater och bacon i krämig sås.

Skinkpaj med squash
​Våren närmar sig och därmed pajernas tid. Den här skinkpajen lyfts av rikligt med cocktailtomater och oliver. Äggstanningen är gjord med riven ost, men varför inte testa t ex med en god,…

Kyckling med svart vitlök, anchochili och soltorkade tomater
Kycklinggrytor kan varieras i det oändliga. Här är en där svart vitlök, anchochili och soltorkade tomater ger den en rund och mörkare smak som för tankarna åt balsamvinägerhållet.

Squash- och äpplechutney
Här är en chutney på squash och äpplen som smakar gott till både fläsk och kyckling. Den är även god till curryrätter av olika slag. Nigellafröna är det som lyfter chutneyn. Fröna finns i…

Picklade rödbetor, gulbetor och polkabetor
Picklade betor av olika slag är gott som förrätt eller som tillbehör till en köttbit. Här har jag blandat rödbetor, gulbetor och polkabetor vilket ger en fin färg på matbordet, men det går…

Fiskgryta på torsk
​Dags att ta vara på sommarens alla örter! Och varför inte göra en smak- och näringsrik fiskgryta?

Högrev med butternut
Butternut är en ny pumpa i grönsaksdisken som lämpar sig till mycket, bl a att som här låta den koka med i en mustig gryta.

Torskfilé med ingefära och citron
Portionsförpackade filéer som ugnsbakats med ingefära, chili, salvia och citron. Gör så många paket som behövs! Och servera med ångkokta grönsaker.

Ugnsbakad strömming med palsternacka och savoykål
Rustik strömming med både sting och smak. Den ångkokta palsternackan och savoykålen förhöjer rätten med en både hälsosam och lite exklusiv touch.

Svart ris med tonfisk
​Tonfisksåsen kan ätas med pasta också, men ​det mörka svarta riset ger en fyllig bakgrund åt tonfisksåsen.

Indisk linssoppa
​En mustig linsoppa som gjord för hösten. Kanelen ger en god och något överraskande smakbrytning. Receptet kommer från min vän Lena.

Couscous med aprikoser och dadlar
Den här couscousen med aprikoser och dadlar är inspirerad av Marockos kök. Jag har här använt gul lök - vilket kan kännas lite ovanlig idag när rödlök oftast används - men för den här…

Grillad sallad
Lite extra jobb med en sallad men med fantastiskt gott resultat.

Indofärs
En köttfärssås med indonesiskt stuk! Mustig, smörig och kryddstark.

Mustig vintersallad
En sallad är knappast vad man tänker på i kylan, men den här är rustik nog att stå sig. Jag använde här Druvans vitvinsvinäger med fikon, men det går naturligtvis bra med vanlig vinäger också.