Thai Kyckling
Utmärkt på grillen!

Söndagsstek
Ibland är det dags för en riktig söndagsmiddag med familjen!

Rödspätta
Krydda vardagen med cajun-hetta och svalkande guacamole!

Shiitakesås
En ganska mörk, fyllig sås som passar till t ex till en entrecote eller annat nötkött.

Spenat- och Fetapaj
En enkel, vegetarisk men matig paj.

Ratatouille
I augusti - september är grönsakerna som behövs för en riktig ratatouille billiga och som godast. Receptet kommer från den lilla fiskebyn Ramatuelle i södra Frankrike där man också lägger i…

Scampi Indienne
En favorit hos många! Det går också bra att blanda creme fraiche och kokosmjölk, eller bara använda kokosmjölk om man vill ha en tunnare - och smalare! - variant.

Räkor med vitlök
Vill man så kan man äta de marinerade räkorna som förrätt och skippa resten. Piripirin i marinaden för mig till Portugal.

Piccadillo
Piccadillo påminner om fyllningen till chilenska empanadas och kan med fördel användas i piroger. Eller som här, med en sallad.

Lasagne
En alldeles egenhändigt gjord lasagne!

Moussaka
Vill man göra riktig moussaka använder man förstås lammfärs. Men det går lika bra med nötfärs!

Peperonata
Gott tillbehör till en köttbit. De grillade paprikorna ger en härlig sötma.

Béchamelsås
Det är enkelt att göra en egen béchamelsås. Variera gärna med olika örter.

Salsa
Det är enkelt att göra en egen salsa. Citronsaften är det som gör det.

Mango Chicken med mynta
Kombinationen kyckling och mango är utsökt. Curryn är sval och uppfriskad av myntan.

Kycklingpaj
En god kombination av kyckling, bacon och palsternacka för en matig paj.

Korvgryta
Inte lätt att äta falukorv! Men den här grytan är faktiskt god mot hösten till.

Goda Köttbullar
När man gör köttbullar på det här turkinspirerade sättet, förstår man att kåldolmar faktiskt har sitt ursprung i Turkiet! Smaken på köttbullar i den här tomatsåsen med mangold påminner…

Inbakad Fläskfilé
Ibland vill man festa till det lite med inbakad fläskfilé och kanske en god rödvinssås till.

Kreolsk Fisk
Det kreolska köket är vidlyftigt och lite barockt. Kryddstarkt, mustigt och ofta väldigt fett. Men fettet går att reducera och kvar finns ... smakerna.