Paprikakyckling
En snabblagad kycklinggryta där baconet ger sälta och paprikan sötma.

Gratinerad aubergine
En enkel vegetarisk rätt som även kan vara tillbehör till fisk och kött.

Grillad marlin yemenite
Hittade häromsistens en basilikavariant, basilika yemenite, som är lite mörk, tobaksartad i smaken. Basilikan visade sig vara utmärkt i många rätter som man vill ge en mörk, fyllig smak. Marlin…

Salsacocktail
Pröva salsacocktail! en läcker blandning av räkor, mango och avocado som uppstod enligt principen man tager vad man haver…

Sallad på brysselkål
Den här salladen uppskattades mycket på julbordet häromåret, men passar när som helst.

Rastasallad
Vad sägs om en röd-gul-grön sallad med salsa picante och kreolskt stuk?

Marockansk lammgryta
En mustig och god lammgryta med lite ovanliga kombinationer av ingredienseer

Lammklubbor
Marinaden jag använt för lammklubborna är den typiska grekiska marinaden som används bl a till souvlaki.

Fisk med couscous
Couscous förknippar man mer med Nordafrika och Mellanöstern än Asien, men det här receptet som blandar ett thailändskt stuk med couscous är riktigt smarrigt.

Skaldjur med avocado
Avocado och skaldjur är alltid en favorit! Åt det första gången - nån gång för längesen - på en turkisk restaurang! Fast minnet kanske bedrar mig. Det är möjligt att det då var två olika förrätter…

Krämig tomatsoppa
En god och mustig tomatsoppa i höstmörkret. Servera med t ex små ostpajer.

Karibiska Klubbor
Här ger Tabasco, kokos och ananas en västindisk touch till kycklinggrytan.

Seroendeng
Seroendeng är ett självklart tillbehör på ett indonesiskt rijstafel, men kan även användas på vanligt ris som en liten smakförhöjare.

Salsa Verde
Härlig, fräsch sås till både kött och fisk, och varför inte till en pasta?

Vardagsgryta
Högrev passar bra till grytor, men det bör koka väldigt långsamt och helst ett par tre timmar. Inte alltid man har tid, men man kan ju göra något annat medan det står och puttrar.

Thai Fisk
Välj fisk efter vad du tycker är gott. Själv föredrar jag en fast fisk som tilapia eller dylikt. Lax går också bra.

Thai Revben
Kryddstarka revben för mustiga dagar.

Aprikosskinka
Aprikoser och rotselleri ger den här grytan med asiatiskt stuk en oväntad smakupplevelse.

Grönsaker i ånga
Att ångkoka är ett sätt att koka grönsaker på som inte bara är nyttigt, utan också framhäver grönsakernas smaker.

Saté
En riktig saté gjord på ett indonesiskt recept.